GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Održan WACS-ov seminar za kuharske suce

U sklopu završnice Hrvatskog kuharskog kupa održanog u Zagrebu, 28. i 29. svibnja, održana je i edukacija za Sekciju ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza. Na seminaru Svjetskog udruženja kuhara WACS-a članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a upoznali su se sa novim pravilima i trendovima ocjenjivanja na globalnom nivou. Predavač na radionici bio je Gert Klotzke iz Švedske, član WACS-ove sekcije ocjenjivača, a licencu B kategorije WACS-a dobilo je 6 članova Sekcije HKS-a te će oni sada moći sudjelovati kao ocjenjivači i na međunarodnim natjecanjima.

Još 12 članova Sekcije sudjelovalo je u radionici, ali nisu pristupali ispitu za licencu već su isto iskoristili samo kao vlastito stručno usavršavanje. Cilj seminara je stvoriti međunarodne standarde za sva WACS-ova kulinarska natjecanja. To je veliki napredak za natjecatelje koji kada vide WACS-ov logo na natjecanjima, mogu znati da je natjecanje  transparentno, objektivno i na najvišoj razini. Stoga WACS dozvoljava da i članovi nacionalnih sekcija ocjenjivača koji nemaju sve uvijete za međunarodne suce slušaju seminar bez licenciranja. Seminar je koncipiran sa teoretskim predavanjima te primjenjivanjem znanja u praksi koje se sprovelo na jelima koje su pripremali sudionici natjecanja „Medeno srce Zagreba“

Početkom godine na isto takvom seminaru u Ljubljani pravo na licencu ostvarili su Dragica Lukin i Zlatko Kalabrić, također članovi sekcije ocjenjivača HKS-a, a ovom su prilikom licencu dobili i Damir Crleni, Branko Čukelj, Branko Ognjenović, Marinko Jurešić, Miroslav Dolovčak i Mirjana Kozlina.

Seminaru su prisustvovali i slijedeći članovi spomenute sekcije:
Balent Matija, Balent Vladimir, Biki Zoran, Bohorč Grozdana, Dragić Gostimir, Erceg Stanko, Kuzminski Marija, Pentek Katarina, Perčinić Zdenko, Perman Damir, Ribarević Ivo i Trbušić Danica.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ