GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Održana prva od tri edukativne kulinarske radionice u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Čakovca

Jedna od glavnih zakonskih zadaća turističkih zajednica jest razvijanje svijesti o važnosti i učincima turizma te edukacija nositelja turističke ponude s ciljem podizanja kvalitete usluga u turizmu. Stoga, Turistička zajednica grada Čakovca, u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom realizira ciklus edukativnih kulinarskih radionica za nositelje turističke ponude  u listopadu i studenom.

Prva radionice održana je u utorak, 23. listopada u Hotelu Park u Čakovcu. Tema prve radionice bila je: “Primjena svjetskih trendova u gastronomiji – glavna mesna jela prezentirana na moderan način uz spajanje jela i vina”. Nakon uvodne riječi o značaju projekta direktorice Turističkog ureda grada Čakova Ivane Maltar te voditelja Hrvatske kulinarske akademije Damira Crlenog, predavači Grozdana Bohorč, Anđelko Levanić uz pomoć Slađane Herman i Bojana Bohorča prenijeli su svoje znanje na 10 polaznika.
Cilj radionica je osloboditi kreativne i inovativne potencijale ljudi koji rade i žive na području grada, sposobnost povezivanja, inovativnog stvaranja enogastronomskog doživljaja te potaknuti razvoj turističke ponude temeljen na specifičnim motivima turista i kulturnoj i prirodnoj baštini kao atrakcijskoj osnovi turizma.
Dio aktivnosti odradit će se u okviru IPA prekograničnog programa Slovenija-Hrvatska, projekta „Inovativnost i kreativnost pri oblikovanju tradicionalnih seoskih proizvoda s višom dodanom vrijednošću“ na kojem je Turistička zajednica grada Čakovca jedan od projektnih partnera.
Glavni cilj projekta je valorizacija i inkluzija kulturne, tradicijske i gastronomske baštine međimurske županije u cjelokupni razvoj turističke ponude Županije.

30. listopada polaznike očekuje radionica sa temama „Tehnike obrade i pripreme mesa i ribe“, „Tehnike obrade i pripreme povrća“ te „Standardi i upravljanje kvalitetom u kuhinji“ dok će se posljednja radionica „Dekoracije od voća i povrća“ održati u sklopu 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa – Zlatni grozd Međimurja, 7. studenog, također u hotelu Park.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ