GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Zoran Herman najbolji na “Zlatnoj jabuci” u Vinkovcima

U petak, 20. travnja, u VinkovaÄkom restoranu “Barun Trenk”,  natjecanjem 4. kola “Zlatna jabuka”, nastavilo se sedmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

U prvoj polovici 2012. godine održati će se joÅ¡ i natjecanje u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti sveÄanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaÄu.

Natjecanje 4. kola održalo se u organizaciji Udruge kuhara Vukovarsko – srijemske županije, a na njemu su sudionici pripremati sveÄane hladne plate od pilećeg ili purećeg filea te povrća, glavno jelo od svinjskog buta (ruža/Å¡ol), gljiva, rakije i kukuruza Å¡ećerca (Podravka), a slastiÄarko umijeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta pripremljenog od jabuka, oraha i tijesta.
Radove natjecatelja ocjenjivali su Miroslav DolovÄak, Dragica Lukin, Grozdana BohorÄ i Zoran Biki koji su osobitu pažnju posvetili vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela.

Najuspješnija u pripremi hladnih jela bila je Rozalija Neralić (Restoran Cvjetno Studentski centar Zagreb), a isti uspjeh ponovila je kod pripreme glavnog jela. U pripremi deserta najbolji je bio Marko Šarac (Hotel The Westin, Zagreb).

Iako nije ubilježio niti jednu pobjedu kada su se zbrajali bodovi u sve tri kategorije pokazalo se da je pobjednik 8. Zlatne jabuke postao Zoran Herman (Vindija d.d., Udruga kuhara MeÄ‘imurske županije) kojem je pomagao Mladen Habunek (Vindija d.d., Udruga kuhara MeÄ‘imurske županije). NeÅ¡to slabiji rezultat u pripremi deserta Rozaliju Neralić i pomoćnicu Nadicu PetriÄko koÅ¡tao je pobjede te su na kraju osvojile 2. mjesto, a na 3. mjesto plasirale su se Snježana BlažiÄko i Anita Franekić.


SUDIONICI NATJECANJA:

1. Ante Babić; Stipe ÄŒaÄić; Catering “GuÅ¡ti”, Zadar
2. Klara Drvenkar; Valentina Pap; Srednja strukovna škola Vinkovci
3. Marin Nevistić; Edin KarinÄić; Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci
4. Andrea Martinović; Maja Ižaković; Srednja strukovna škola Vinkovci
5. Snježana BlažiÄko; Anita Franekić; Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice
6. Zoran Herman; Mladen Habunek; Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije
7. Rozalija Neralić; Nadica PetriÄko; SC Restoran Cvjetno, Zagreb
8. Damnjan Draganić;    Filip Blažević; Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica
9. Marko Å arac; Kristijan Kodrić; Hotel “Westin”, Zagreb
10. Vjekoslav Brlić; Ivana Badrov; Gališa Catering, Vinkovci
11. Marko Jovanović; Olea Catering, Umag
12. Pavao Pudić; Jasmin Kujundžić; Liburnia Riviera hoteli, Opatija
13. Josip Mikinac; Liburnia Riviera hoteli, Opatija
14. Sanja Poljak; SunÄica Brkić; Udruga kuhara grada Orahovice
15. Zoran Putniković;    Udruga kuhara grada Orahovice
16. Damir Mikulić; Matej Nedić; Restoran “Bukarica”, Malinska


REZULTATI NATJECANJA:

Kategorija A – Hladna plata

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb

69,67

2

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

67,00

3

Marko Jovanović Olea Catering, Umag

66,67

4

Marko Å arac Hotel “Westin”, Zagreb

64,67

5

Snježana BlažiÄko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice

63,33

6

Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

58,33

7

Pavao Pudić Liburnia Riviera hoteli, Opatija

46,67

8

Vjekoslav Brlić Gališa Catering, Vinkovci

46,00

9

Damir Mikulić Restoran “Bukarica”, Malinska

45,67

10

Marin Nevistić Srednja strukovna škola Vinkovci

44,67

11

Zoran Putniković Udruga kuhara grada Orahovice

38,00

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb

71,33

2

Ante Babić Catering “GuÅ¡ti”, Zadar

65,33

3

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

63,33

4

Pavao Pudić Liburnia Riviera hoteli, Opatija

63,00

5

Snježana BlažiÄko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice

59,00

6

Marko Jovanović Olea Catering, Umag

59,00

7

Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

55,00

8

Marko Å arac Hotel “Westin”, Zagreb

54,67

9

Josip Mikinac Liburnia Riviera hoteli, Opatija

54,33

10

Damir Mikulić Restoran “Bukarica”, Malinska

53,00

11

Sanja Poljak Udruga kuhara grada Orahovice

51,00

12

Marin Nevistić Srednja strukovna škola Vinkovci

49,00

13

Vjekoslav Brlić Gališa Catering, Vinkovci

47,00

14

Zoran Putniković Udruga kuhara grada Orahovice

46,00

15

Andrea Martinović Srednja strukovna škola Vinkovci

40,67

Kategorija C – Desert

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Marko Å arac Hotel “Westin”, Zagreb

73,33

2

Snježana BlažiÄko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice

70,67

3

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

70,00

4

Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb

58,33

5

Marko Jovanović Olea Catering, Umag

56,33

6

Pavao Pudić Liburnia Riviera hoteli, Opatija

54,67

7

Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

54,00

8

Klara Drvenkar Srednja strukovna škola Vinkovci

53,33

9

Sanja Poljak Udruga kuhara grada Orahovice

46,00

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

200,33

2

Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb

199,33

3

Snježana BlažiÄko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice

193,00

4

Marko Å arac Hotel “Westin”, Zagreb

192,67

5

Marko Jovanović Olea Catering, Umag

182,00

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana BohorÄ


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAÄANA HERMAN


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ