Zoran Herman najbolji na “Zlatnoj jabuci” u Vinkovcima
U petak, 20. travnja, u VinkovaÄkom restoranu “Barun Trenk”, natjecanjem 4. kola “Zlatna jabuka”, nastavilo se sedmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.
U prvoj polovici 2012. godine održati će se joÅ¡ i natjecanje u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti sveÄanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaÄu.
Natjecanje 4. kola održalo se u organizaciji Udruge kuhara Vukovarsko – srijemske županije, a na njemu su sudionici pripremati sveÄane hladne plate od pilećeg ili purećeg filea te povrća, glavno jelo od svinjskog buta (ruža/Å¡ol), gljiva, rakije i kukuruza Å¡ećerca (Podravka), a slastiÄarko umijeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta pripremljenog od jabuka, oraha i tijesta.
Radove natjecatelja ocjenjivali su Miroslav DolovÄak, Dragica Lukin, Grozdana BohorÄ i Zoran Biki koji su osobitu pažnju posvetili vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela.
Najuspješnija u pripremi hladnih jela bila je Rozalija Neralić (Restoran Cvjetno Studentski centar Zagreb), a isti uspjeh ponovila je kod pripreme glavnog jela. U pripremi deserta najbolji je bio Marko Šarac (Hotel The Westin, Zagreb).
Iako nije ubilježio niti jednu pobjedu kada su se zbrajali bodovi u sve tri kategorije pokazalo se da je pobjednik 8. Zlatne jabuke postao Zoran Herman (Vindija d.d., Udruga kuhara MeÄ‘imurske županije) kojem je pomagao Mladen Habunek (Vindija d.d., Udruga kuhara MeÄ‘imurske županije). NeÅ¡to slabiji rezultat u pripremi deserta Rozaliju Neralić i pomoćnicu Nadicu PetriÄko koÅ¡tao je pobjede te su na kraju osvojile 2. mjesto, a na 3. mjesto plasirale su se Snježana BlažiÄko i Anita Franekić.
SUDIONICI NATJECANJA:
1. Ante Babić; Stipe ÄŒaÄić; Catering “GuÅ¡ti”, Zadar
2. Klara Drvenkar; Valentina Pap; Srednja strukovna škola Vinkovci
3. Marin Nevistić; Edin KarinÄić; Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci
4. Andrea Martinović; Maja Ižaković; Srednja strukovna škola Vinkovci
5. Snježana BlažiÄko; Anita Franekić; Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice
6. Zoran Herman; Mladen Habunek; Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije
7. Rozalija Neralić; Nadica PetriÄko; SC Restoran Cvjetno, Zagreb
8. Damnjan Draganić;   Filip Blažević; Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica
9. Marko Å arac; Kristijan Kodrić; Hotel “Westin”, Zagreb
10. Vjekoslav Brlić; Ivana Badrov; Gališa Catering, Vinkovci
11. Marko Jovanović; Olea Catering, Umag
12. Pavao Pudić; Jasmin Kujundžić; Liburnia Riviera hoteli, Opatija
13. Josip Mikinac; Liburnia Riviera hoteli, Opatija
14. Sanja Poljak; SunÄica Brkić; Udruga kuhara grada Orahovice
15. Zoran Putniković;   Udruga kuhara grada Orahovice
16. Damir Mikulić; Matej Nedić; Restoran “Bukarica”, Malinska
REZULTATI NATJECANJA:
Kategorija A – Hladna plata |
|||
Plasman |
Natjecatelj |
Bodovi |
|
1 |
Rozalija Neralić | SC Restoran Cvjetno, Zagreb |
69,67 |
2 |
Zoran Herman | Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije |
67,00 |
3 |
Marko Jovanović | Olea Catering, Umag |
66,67 |
4 |
Marko Å arac | Hotel “Westin”, Zagreb |
64,67 |
5 |
Snježana BlažiÄko | Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice |
63,33 |
6 |
Damnjan Draganić | Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica |
58,33 |
7 |
Pavao Pudić | Liburnia Riviera hoteli, Opatija |
46,67 |
8 |
Vjekoslav Brlić | Gališa Catering, Vinkovci |
46,00 |
9 |
Damir Mikulić | Restoran “Bukarica”, Malinska |
45,67 |
10 |
Marin Nevistić | Srednja strukovna škola Vinkovci |
44,67 |
11 |
Zoran Putniković | Udruga kuhara grada Orahovice |
38,00 |
Kategorija B – Toplo jelo |
|||
Plasman |
Natjecatelj |
Bodovi |
|
1 |
Rozalija Neralić | SC Restoran Cvjetno, Zagreb |
71,33 |
2 |
Ante Babić | Catering “GuÅ¡ti”, Zadar |
65,33 |
3 |
Zoran Herman | Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije |
63,33 |
4 |
Pavao Pudić | Liburnia Riviera hoteli, Opatija |
63,00 |
5 |
Snježana BlažiÄko | Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice |
59,00 |
6 |
Marko Jovanović | Olea Catering, Umag |
59,00 |
7 |
Damnjan Draganić | Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica |
55,00 |
8 |
Marko Å arac | Hotel “Westin”, Zagreb |
54,67 |
9 |
Josip Mikinac | Liburnia Riviera hoteli, Opatija |
54,33 |
10 |
Damir Mikulić | Restoran “Bukarica”, Malinska |
53,00 |
11 |
Sanja Poljak | Udruga kuhara grada Orahovice |
51,00 |
12 |
Marin Nevistić | Srednja strukovna škola Vinkovci |
49,00 |
13 |
Vjekoslav Brlić | Gališa Catering, Vinkovci |
47,00 |
14 |
Zoran Putniković | Udruga kuhara grada Orahovice |
46,00 |
15 |
Andrea Martinović | Srednja strukovna škola Vinkovci |
40,67 |
Kategorija C – Desert |
|||
Plasman |
Natjecatelj |
Bodovi |
|
1 |
Marko Å arac | Hotel “Westin”, Zagreb |
73,33 |
2 |
Snježana BlažiÄko | Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice |
70,67 |
3 |
Zoran Herman | Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije |
70,00 |
4 |
Rozalija Neralić | SC Restoran Cvjetno, Zagreb |
58,33 |
5 |
Marko Jovanović | Olea Catering, Umag |
56,33 |
6 |
Pavao Pudić | Liburnia Riviera hoteli, Opatija |
54,67 |
7 |
Damnjan Draganić | Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica |
54,00 |
8 |
Klara Drvenkar | Srednja strukovna škola Vinkovci |
53,33 |
9 |
Sanja Poljak | Udruga kuhara grada Orahovice |
46,00 |
Ukupni poredak |
|||
Plasman |
Natjecatelj |
Bodovi |
|
1 |
Zoran Herman | Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije |
200,33 |
2 |
Rozalija Neralić | SC Restoran Cvjetno, Zagreb |
199,33 |
3 |
Snježana BlažiÄko | Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice |
193,00 |
4 |
Marko Å arac | Hotel “Westin”, Zagreb |
192,67 |
5 |
Marko Jovanović | Olea Catering, Umag |
182,00 |
Â