GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Održana Zlatna Solinka, 2. kolo Hrvatskog kuharskog kupa

Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Solinka”, nastavljeno je trinaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po treći puta zaredom održan je u Solinu u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza,a uz potporu Grada Solina, Turističke zajednice grada Solina i Splitsko-dalmatinske županije te sponzore manifestacije Podravka, Dukat, Stanić d.o.o., i Mesnica Džakula.

Ova dvodnevna manifestacija započela je u srijedu, 07. veljače kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda za svečanu večeru koja se održala sljedećeg dana u restoranu Andrea. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, glavna jela od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća te deserte od klementina, rogača, badema i skute. Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Vladimir Balent, Gostimir Dragić i Erich Glavica.

Neposredno pred početak službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili predsjednik Udruge kuhara SDŽ Ante Ojdanić, solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić te župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Oni su kasnije najboljim kuharima uručili vrijedne nagrade za prikazano kulinarsko umijeće kojima su oduševili goste večere.

Pobjedu u ukupnom poretku je kao i u prvom kolu odnio Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina. Ivan je u svakoj od zasebnih kategorija bio na postolju no ne i na najvišoj stepenici. Dva druga mjesta, u hladnoj plati i desertu te treće mjesto u glavnom jelu bilo je dovoljno za ukupnu pobjedu. Na drugo mjesto plasirao se Marin Pozder, također iz varaždinskog restorana Bedem, koji je bio najbolji u desertu te drugi u glavnom jelu, dok je Dario Špehar iz hotela Plitvice pobijedio u predjelu i glavnom jelu, ali ga je boljeg plasmana koštao rezultat u desertu.

Sadržajan i zanimljiv kulinarski dan upotpunjen je dolaskom članova Sekcije za kulinarsku artistiku, Ivana Đukića iz Osijeka te Dražena Šafara iz Orahovice koji su pripremili atraktivan aranžman od voća i povrća koji je krasio buffet stol.

Treće kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se sredinom ožujka u Bjelovaru.

Rezultati natjecanja:

Kategorija A – Hladna plata
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 69,33
2 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 63,67
3 Antonio Bukvić Chef.hr 56,33
4 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 53,67
5 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 49,00
6 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 48,33
7 Vehid Šaldić Chef.hr 32,67
Kategorija B – Toplo jelo
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 71,67
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 65,33
3 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 62,33
4 Antonio Bukvić Chef.hr 54,67
5 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 53,67
6 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 48,00
7 Vehid Šaldić Chef.hr 42,67
8 Saša Ninković Lipov hlad, Osijek 31,00
Kategorija C – Desert
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 71,33
2 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 67,00
3 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 56,67
4 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 47,33
5 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 45,33
6 Vehid Šaldić Chef.hr 42,33
7 Antonio Bukvić Chef.hr 40,67
Ukupni poredak
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 193,00
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 190,33
3 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 188,33
4 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 158,67
5 Antonio Bukvić Chef.hr 151,67
6 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 142,33
7 Vehid Šaldić Chef.hr 117,67
8 Saša Ninković Lipov hlad, Osijek 31,00

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO