GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Ovogodišnji Interslast održava se 16. listopada u Termama Tuhelj

“INTERSLAST” – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva koji se održava 16. listopada/oktobra 2018.,bilježi svoj sedmi rođendan, ponosan na svoj kontinuitet, te na činjenicu da je saživio sa svojim sadržajima i koncepcijom u regionalnom i europskom slastičarstvu.

“Interslast“ je mjesto za profesionalne slastičare ali i hobi slastičare i sve ljubitelje dobre slastice. „Interslast“intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Najvrjedniji segment „Interslasta“ je njegovanje hrvatske, regionalne i svjetske slastičarske baštine. Organizator nema u programu dovoljno mjesta kako bi uvrstio što više segmenata tradicijskog slastičarstva, jer tu je pravo bogatstvo, istinske vrijednosti koje bi trebalo iskoristiti u turizmu i u svekolikoj gastronomiji. Slastičarstvo je kažu najvažniji dio svjetske gastronomije, u kulinarstvu su mišljenja podijeljena, no kažu da ne postoji niti jedna vrsta čokolade koja nam se ne bi svidjela. Napravljena je anketa među deset konzumenata čokolade, a rezultati su bili sljedeći, devetero anketiranih reklo je da obožava čokoladu, a jedan je rekao da je ne voli. Ispalo je da taj deseti laže. Slijedimo li ovu anegdotu možemo slobodno reći; svi kolači, torte i savijače koje ćete kušati na „Interslastu“ sigurno će Vam se svidjeti. Ove godine predstavljamo originalne slastice, kao gosti nam dolaze 4 hrvatske županije, a posebna zanimljivost skupa je slastičarsko natjecanje “Artslast” u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije. Posebno ćemo odabrati pobjednika koji odlazi na svjetsko natjecanje na SIGEP Rimini u Italiju. Očekujemo 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu,a to je rođendanska torta i 80 ekipa u natjecanju u 5 kategorija savijača. Stručni žiričine vrhunski slastičariSekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza te kolege iz Slovenije. Ovogodišnji Interslast ugostit ćesljedeće zemlje: Francusku, Veliku Britaniju, Italiju, Panamu, Sloveniju, Njemačku, Tursku i Hrvatsku.Upoznajte bogati svijet slastičarstva. Pridružite nam se u ovim „najslađim danima“ u Hrvatskoj!, poručuju organizatori.

Preuzmite dokumente:

Program

Pastry cup – propozicije 

Artslast – propozicije

Štrufest za seniore – propozicije 

Štrufest za juniore

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ