GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Posljednje kolo Hrvatskog kuharskog kupa u spomen Slavku Večeriću

Pred nama je posljednje, peto kolo Hrvatskog kuharskog kupa u sezoni 2017-2018 koje će se po prvi puta održati u Pregradi, rodnom mjestu Slavka Večerića, proslavljenog hrvatskog kuhara koji nas je nažalost zauvijek napustio krajem prošle godine.

Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca. Svi koji su poznali, družili se i surađivali s Slavkom Večerićem reći će da je on upravo po ovoj izreci živio. Naš Slavek tako živi s nama i dalje, te na inicijativu njegove kćeri Valentine, Grada Pregrade i njihove Turističke zajednice, odlučeno je kako će se ovim kuharskim kupom odati počast i priznanje Slavku Večeriću u njegovom rodnom gradu.

Kuharski kup Slavka Večerića održat će se 29. i 30. rujna u pomalo izmjenjenom formatu. Kup će se održati u sklopu tradicionalne manifestacije “Branje grojzdja” te završiti ručkom umijesto večerom na središnjem gradskom trgu.
I ovog puta njegujemo prezentaciju, razvoj i izgradnju prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude, te  promičemo hrvatske proizvode i lokalnu tradicionalnu kuhinju, a kuhari koji se natječu dobivaju priliku za razmjenu novih znanja i vještina, afirmaciju, osvajanje bogatih sponzorskih i novčanih nagrada te stvaranje dugorčnih poslovnih i prijateljskih veza sa kuharima iz čitave Hrvatske. Nije na odmet spomenuti da nastupima na Hrvatskom kuharskom kupu, najbolji pojedinci ostaju u fokusu kulinarskog izbornika te ulaze u Hrvatsku kulinarsku reprezentaciju koja svake godine  nastupa na prestižnim natjecanjima poput Svjetskog kulinarskog kupa, Kulinarske olimpijade, Bocuse d’Or-a, Global Chefs Challengea i sl.

Sudionici natjecanja su kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja. Natjecanje je pojedinačno, a svaki natjecatelj može imati jednog pomoćnika. Natjecatelj može sudjelovati na svim natjecanjima, odnosno samo na odabranom natjecanju i to u svim ili samo u jednoj natjecateljskoj kategoriji. U slučaju ograničenog broja natjecatelja, prvenstvo sudjelovanja imaju natjecatelji koji sudjeluju u više kategorija, odnosno natjecatelji s većim brojem ostvarenih natjecanja u tekućoj godini.

U posljednjem kolu, naravno, saznat ćemo i ukupnog pobjednika ovogodišnjeg Kuharskog kupa, a dodjela kristalnih kuhača i proglašenje održat će se u Koprivnici sredinom listopad

Teme ovog natjecanja:

KATEGORIJA A:
Svečana hladna plata pripremljena od puretine, bunceka, kukuruza i hrena
- pripremljeno za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru za 1 osobu

KATEGORIJA B:
Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od svinjskog kotleta, gljiva i krumpira
- pripremljeno za 12 osoba / prezentirano u toplim kupkama za serviranje s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru s prilogom za jednu osobu
Napomena: Natjecatelji sami osiguravaju tople kupke

KATEGORIJA C:
Hladni desert pripremljen od jabuka, buče, kestena i grožđa
- pripremljen i serviran za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta serviran za jednu osobu
Natjecatelji sami osiguravaju sve potrebne namirnice za pripremu jela osim u kategoriji toplo jelo gdje osnovnu zadanu namirnicu osigurava organizator, ali natjecatelj može raditi i s vlastitom namirnicom o čemu se izjašnjava u prijavi za natjecanje.

U posljednjem kolu, naravno, saznat ćemo i ukupnog pobjednika ovogodišnjeg Kuharskog kupa, a dodjela kristalnih kuhača i proglašenje održat će se u Koprivnici sredinom listopada.

Propozicije i program “Kuharski kup Slavka Večerića” preuzmite ovdje

Prijavnicu za “Kuharski kup Slavka Večerića” preuzmite ovdje

Pravila Hrvatskog kuharskog kupa možete pronaći ovdje


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO