GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Prijavite se na 5. INTERSLAST

Ovogodišnji INTERSLAST, odnosno Međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva održat će se u hotelu Terme Tuhelj od 11. do 12. listopada.
Ovaj događaj postao je već tradicionalan u regionalnoj slastičarskoj branši. “Interslast” intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Stručnih slastičarskih događanja na ovom području je nedovoljno s obzirom na njen značaj. Organizator je posebno zadovoljnan što će ove godine okupiti 200-tinjak slastičara (obrtnika, hotelskih slastičara,
slastičara i drugih…). “Interslast” se sastoji od kongresnog, natjecateljskog, i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se zove “Folkslast”. Naime, želja je organizatora da se intenzivira zaÅ¡tita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica, pa će u tom smislu biti priređeno nekoliko radionica, tradicionalnih kolača Hrvatskog Zagorja, Podravine i Primorja. Posebna zanimljivost skupa je slastičarsko natjecanje “Artslast” u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih Å¡kola s područja Alpe – Jadran i zemalja bivÅ¡e Jugoslavije. Očekujemo 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu; 4 godiÅ¡nja doba. Rad mladih slastičara valorizirat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih slastičara iz ČeÅ¡ke, Rusije, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i članova Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza. Prvonagrađena Å¡kola odlazi na
svjetsko natjecanje u Rimini u Italiju. Natječu se i slastičari seniori iz spomenutog područja na istu temu.. Ovogodišnji Interslast ugostit će inozemne stručnjake, voditelje radionica iz sljedećih zemalja: Italija, Slovenija, Srbija, Island, Crna Gora, Australija, Njemačka, Austrija, Češka, Rusija i Hrvatska. Očekuju se vrhunski radovi.

Pridružite nam se u ovim „najslađima danima“ u Hrvatskoj!

Program Interslasta preuzmite ovdje

Program ocjenjivanja  preuzmite ovdje

Propozicije natjecanja Interslast preuzmite ovdje 

Propozicije natjecanja Artslast preuzmite ovdje 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ