GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Pripreme za odlazak na Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu – Kuhare bodrila i glumica Doris Pinčić.

Predjelo – duet  romba i sabljarke obogaćen školjkama i rakovima na kompotu od rajčice s umakom od bijelog vina; glavno jelo – kombinacija janjećeg i srnećeg karea poslužena s dva umaka, mladim povrćem i punjenim tijestom; desert -  mousse od bijele i mliječne čokolade s pralinom od lješnjaka, voćnim sladoledom i culiem od maline. Ovo je meni kreiran na završnom treningu kategorije Restoranski meni u Falkensteiner Hotelu Adriana, kojim će se hrvatski kuhari predstaviti u Luksemburgu.

Među gostima Falkensteiner hotela Adriana koji su kušali jela i ocijenili ih, bila je i glumica Doris Pinčić. Na kratkom, dvodnevnom predahu od užurbanog Zagreba, zajedno sa suprugom Borisom Rogoznicom i sinčićem Donatom, uživala je u mirnom boutique hotelu Adriana u Zadru – kupanju, sunčanju i – izvrsnoj hrani!

“Baš nam je trebalo malo se maknuti od svakodnevnih obaveza, a Adriana je idealna za odmor i uživanje. Drago mi je da sam kušala jela kulinarske reprezentacije, odlična su, posebno glavno jelo koje me je oduševilo. Sviđa mi se što je kroz ova jela predstavljena cijela Hrvatska – od dalmatinskih do kontinentalnih delicija. Čula sam da je prije dvje godine naša repka osvojila broncu, sada su spremni za zlato,” rekla je Doris Pinčić.

Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već 40-tak godina. Ove godine od 22.-26. studeni ponovo će biti mjesto susreta preko 5000 kuhara iz svih krajeva svijeta. Sajam kao i natjecanje posjeti preko 50000 posjetitelja, a natjecanje dobiva značajnu medijsku pokrivenost u svijetu te je jedna od najboljih platformi za predstavljanje nacionalnih kulinarskih timova te gastronomskih vještina i znanja.

U timu repke su i dva Falkensteinerova kuhara – najbolji kuhar u Hrvatskoj Tomislav Karamarko i Šime Vučetić, obojica kuhari u luksuznom zadarskom boutique hotelu Adriana. Ostali članovi seniorske reprezentacije su Anđelko Levanić iz hotela Turist, Varaždin; Nikolina Lončar iz hotela Zlatan, Koprivnica; Ivana Vukmanić, Hotel Pical, Poreč i Zlatko Novak iz Gasthof in der Au, Starnberg, Njemačka.

Kako je bilo na večeri pogledajte u galeriji:


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI