Program 12. dana hrvatskog kulinarstva
Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine okupiti najbolje kuhare, slastičare i učenike u Hrvatskoj koji će se natjecati za najsjajnije medalje i titule državnih prvaka. Dvanaesta po redu, manifestacija će se održati od 24. do 27. studenog u hotelu Minerva u Varaždisnkim Toplicama.
U nastavku Vam donosimo program natjecanja u sklopu manifestacije. Organizator zadržava pravo izmjene programa, a ovisno o broju prijava u pojedinim kategorijama.
Preuzmite program ovdje.
PROGRAM 12. DANA HRVATSKOG KULINARSTVA
24. XI UTORAK
NATJECANJA:
11:00 – 18:00 Kamelija kup – natjecanje učenika
10:00 – 12:00 Natjecanje slastičara u kategoriji D: Slastičarska umjetnost – izrada stolne dekoracije – skulpture od jestivih namirnica,
12:00 – 00:00 Natjecanje slastičara u kategorija C: Umjetnost slastica – svečana torta
14:30 – 16:30 pisanje receptura u kategoriji C: Priprema menija od 4 slijeda (mistery box)
17:00 – 20:00 natjecanja kuhara u kategoriji A: Umjetnost kuhanja – hladno jelo
18:30 – 20:30 Natjecanje kuhara u kategorijama J: Restoransko jelo – pred publikom
POPRATNI SADRŽAJ:
- kuharske i slastičarske radionice
- promotivne radionice
- predavanja
- besplatna degustacija
25. XI SRIJEDA
NATJECANJA:
08:00 – 12:00 Kamelija kup – nastavak natjecanja
13:00 Svečanost dodjele medalja i proglašenje rezultata Kamelija kupa
06:00-19:00 Nastavak natjecanja kuhara u kategoriji A: Umjetnost kuhanja – hladno jelo
06:00–10:00 Natjecanje slastičara u kategoriji C: Umjetnost slastica – svečana torta
10:30-16:00 Natjecanje slastičara u kategoriji B: Umjetnost slastica – desert
14:30-16:30 Natjecanje kuhara u kategorijama J: Restoransko jelo – pred publikom
17:00-19:00 Natjecanje slastičara u kategoriji E: Restoranski desert – pred publikom
20:00 Party dobrodošlice za sudionike Dana hrvatskog kulinarstva
degustacija hladnih plata i predjela kategorije A
POPRATNI SADRŽAJ:
- kuharske i slastičarske radionice
- promotivne radionice
- predavanja
- besplatna degustacija
26. XI ČETVRTAK
NATJECANJA:
07:00-12:00 Natjecanje kuhara u kategoriji B: Umjetnost kuhanja – toplo glavno jelo
06:00-19:00 Natjecanje slastičara u kategoriji A: Umjetnost slastica – kolač
08:00-13:30 Natjecanje restorana u kategoriji M: Restoranski meni – pred publikom
Cijena menija:120 kn
09:00-12:00 Natjecanje kuhara u kategoriji F: Umjetnost kuhanja – jednostavni topli obrok
13:00-16:00 Natjecanje kuhara u kategoriji G:
Umjetnost kuhanja, meni: Hrvatska kulinarska baština
14:30-19:30 Natjecanje kuhara u kategoriji C: Priprema menija od 4 slijeda (mistery box)
14:00- 00:00 Natjecanje kuhara u kategorijama H i I: Kulinarska umjetnost „Voće i povrće“ i „Skulptura“
15:00-20:30 Natjecanje restorana u kategoriji M: Restoranski meni – pred publikom
Cijena menija:120 kn
POPRATNI SADRŽAJ:
- kuharske i slastičarske radionice
- promotivne radionice
- predavanja
- besplatna degustacija
27. XI PETAK
NATJECANJA:
00:00-10:00 Natjecanje kuhara u kategorijama H i I: Kulinarska umjetnost „Voće i povrće“ i „Skulptura“
08:00-10:00 Natjecanje kuhara u kategoriji D: Umjetnost kuhanja – bolnički meni
08:00-10:00 Natjecanje kuhara u kategoriji K: Hladni stol – ekipno natjecanje
08:00-10:00 Natjecanje kuhara u kategoriji L: Hladni eksponat – ekipno natjecanje
08:30-11:30 Natjecanje kuhara u kategorijama N: Makrobiotički meni – pred publikom
13:00 Svečanost dodjele medalja i proglašenje Kuharskog prvaka države
POPRATNI SADRŽAJ:
- kuharske i slastičarske radionice
- promotivne radionice
- predavanja
- besplatna degustacija