GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Program 12. dana hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine okupiti najbolje kuhare, slastičare i učenike u Hrvatskoj koji će se natjecati za najsjajnije medalje i titule državnih prvaka. Dvanaesta po redu, manifestacija će se održati od 24. do 27. studenog u hotelu Minerva u Varaždisnkim Toplicama.

U nastavku Vam donosimo program natjecanja u sklopu manifestacije. Organizator zadržava pravo izmjene programa, a ovisno o broju prijava u pojedinim kategorijama.

Preuzmite program ovdje.

PROGRAM 12. DANA HRVATSKOG KULINARSTVA

 

24. XI UTORAK

 

NATJECANJA:

11:00 – 18:00  Kamelija kup – natjecanje učenika

10:00 – 12:00  Natjecanje slastičara u kategoriji D: Slastičarska umjetnost – izrada stolne dekoracije – skulpture od jestivih namirnica,

12:00 – 00:00  Natjecanje slastičara u kategorija C: Umjetnost slastica – svečana torta

14:30 – 16:30  pisanje receptura u kategoriji C: Priprema menija od 4 slijeda (mistery box)

17:00 – 20:00  natjecanja kuhara u kategoriji A: Umjetnost kuhanja – hladno jelo

18:30 – 20:30  Natjecanje kuhara u kategorijama J: Restoransko jelo – pred publikom

 

POPRATNI SADRŽAJ:

- kuharske i slastičarske radionice

- promotivne radionice

- predavanja

- besplatna degustacija

 

25. XI SRIJEDA

 NATJECANJA:

 

08:00 – 12:00  Kamelija kup – nastavak natjecanja

13:00              Svečanost dodjele medalja i proglašenje rezultata Kamelija kupa

 

06:00-19:00    Nastavak natjecanja kuhara u kategoriji A: Umjetnost kuhanja – hladno jelo

06:00–10:00    Natjecanje slastičara u kategoriji C: Umjetnost slastica – svečana torta

10:30-16:00    Natjecanje slastičara u kategoriji B: Umjetnost slastica – desert

14:30-16:30    Natjecanje kuhara u kategorijama J: Restoransko jelo – pred publikom

17:00-19:00    Natjecanje slastičara u kategoriji E: Restoranski desert – pred publikom

20:00              Party dobrodošlice za sudionike Dana hrvatskog kulinarstva

degustacija hladnih plata i predjela kategorije A

 

 

POPRATNI SADRŽAJ:

- kuharske i slastičarske radionice

- promotivne radionice

- predavanja

- besplatna degustacija

 

 

26. XI ČETVRTAK

 

NATJECANJA:

 

07:00-12:00    Natjecanje kuhara u kategoriji B: Umjetnost kuhanja – toplo glavno jelo

06:00-19:00    Natjecanje slastičara u kategoriji A: Umjetnost slastica – kolač

08:00-13:30    Natjecanje restorana u kategoriji M: Restoranski meni – pred publikom

Cijena menija:120 kn

09:00-12:00    Natjecanje kuhara u kategoriji F: Umjetnost kuhanja – jednostavni topli obrok

13:00-16:00    Natjecanje kuhara u kategoriji G:

Umjetnost kuhanja, meni: Hrvatska kulinarska baština

14:30-19:30    Natjecanje kuhara u kategoriji C: Priprema menija od 4 slijeda (mistery box)

14:00- 00:00    Natjecanje kuhara u kategorijama H i I: Kulinarska umjetnost „Voće i povrće“   i „Skulptura“

15:00-20:30    Natjecanje restorana u kategoriji M: Restoranski meni – pred publikom

Cijena menija:120 kn

 

 POPRATNI SADRŽAJ:

 

- kuharske i slastičarske radionice

- promotivne radionice

- predavanja

- besplatna degustacija

  

27. XI PETAK

NATJECANJA:

00:00-10:00     Natjecanje kuhara u kategorijama H i I: Kulinarska umjetnost „Voće i povrće“   i „Skulptura“

08:00-10:00    Natjecanje kuhara u kategoriji D: Umjetnost kuhanja – bolnički meni

08:00-10:00     Natjecanje kuhara u kategoriji K: Hladni stol – ekipno natjecanje

08:00-10:00     Natjecanje kuhara u kategoriji L: Hladni eksponat – ekipno natjecanje

08:30-11:30    Natjecanje kuhara u kategorijama N: Makrobiotički meni – pred publikom

 

13:00                          Svečanost dodjele medalja i proglašenje Kuharskog prvaka države

 

POPRATNI SADRŽAJ:

- kuharske i slastičarske radionice

- promotivne radionice

- predavanja

- besplatna degustacija


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI