GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Program Hrvatske kulinarske akademije za jesen 2014.

U sklopu hotela Trakošćan i vrhunsko opremljenog kulinarskog kabineta, Hrvatski kuharski savez već dugi niz godina educira profesionalne kuhare kroz tematske radionice, a prošle zime, vrata su otvorena svim kulinarskim zaljubljenicima koji bi kroz radionice željeli naučiti i nešto više.

Hrvatski kuharski savez je pripremio seriju radionica kroz koje možete otkriti tajne kuharskog zanata vezane na pojedine teme.
Broj polaznika za radionice je ograničen te će se sudionici odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Radionice za profesionalce su osmišljene kao interaktivan rad od tri bloka po 4 sata u ugodnoj atmosferi, pribor, namirnice, smještaj,popratni materijal te naravno degustaciju pripremljene hrane dok one za amatere uključuju sve navedeno osim smještaja no odrađivat će se subotama i to u trajanju od četiri sata.

Detaljniji program biti će objavljen početkom rujna kada će biti formirane i cijene radionica, a prijave će biti otvorene.

Program je podložan manjim promjenama i dopunama.

Program radionica – jesen 2014.

09.-10. rujan Marijan BoÅ¡njak Dekoracije od voća i povrća – I razina
11.-12. rujan Dragan Visković/Damir Perman Hrvatska autohtona kuhinja:ribe i mesna jela
13. rujan Anđelko Levanić Rižota
16.-17. rujan Dragica Lukin Hrvatska autohtona kuhinja-hrvatske slastice
18.-19. rujan Anđelko Levanić, Grozdana Bohorč Svjetski trendovi u kulinarstvu: Ribe
Iskustva s priprema za Svjetski kulinarski kup
30.-01. rujan-listopad Anđelko Levanić, Zlatko Novak Svjetski trendovi u kulinarstvu: Ribe i meso
Iskustva s natjecanja GCC, HBC – Milano
02.-03. listopad Jožef Oseli Bezglutenske poslastice i smoothie
04. listopad Jela iz woka
04.-05. studeni Jela iz woka
06.-07. studeni Jožef Oseli Priprema hladnih i toplih finger fooda za hladno–topli buffet
02.-03. prosinac Marijan BoÅ¡njak Dekoracija od voća i povrća – II razina
04.-05. prosinac Anđelko Levanić Kreativna kuhinja – Mesna jela
06. prosinac Katarina Pentek/Berislav Lacković Prehrana za trudnice i bebe
09.-10. prosinac Jožef Oseli Priprema doručka za Buffet
11.-12. prosinac Gennaro Barbato Osnove pripreme čokolade, Čokoladne praline
13. prosinac Gennaro Barbato Osnove čokolade
Radionice u sklopu manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva (Hotel Sol Aurora, Umag, 18.22. listopad)
18. listopad Anđelko Levanić Finger food i mali zalogaji
18. listopad Anđelko Levanić Svjetski trendovi u kulinarstvu
19. listopad Dragan Visković/Damir Perman Hrvatska autohtona kuhinja: Primorje
19. listopad Marijan Bošnjak Artistika od maslaca
20. listopad Marijan Bošnjak Artistika od voća i povrća
20. listopad Hrvatska kontinentalna autohtona kuhinja
21. listopad Čokoladne praline i čokoladni deserti
21. listopad Miro Rismondo Ledene skulpture
Predavanja u sklopu manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva (Hotel Sol Aurora, Umag, 18.22. listopad)
19. listopad Katarina Pentek Sportska prehrana
19. listopad Damir Crleni Mladi kuhari
20. listopad Katarina Pentek Prehrana za majke i rodilje
20. listopad Damir Crleni, Marinko Jurešić Kulinarska natjecanja kao cjeloživotno obrazovanje

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN