GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Program III Kongresa kuhara i salstičara Hrvatske

„Slavonija, Baranja i Srijem  – ključne sastavnice kontinentalnog turizma“

18. – 21. travnja 2013.

Pod pokroviteljstvom grada Vinkovaca i županije Vukovarsko – srijemske

 Prijavnicu za Kongres preuzmite ovdje

Rok za prijavu na kongres produljen je do 5. travnja.

Pozivno pismo

18. 4., četvrtak

15:00 Dolazak u Vinkovce uz slavonski doček tamburaša i snaša, koktel dobrodošlice u restoranu „Barun Trenk“ tzv. Boso

16:00 Odlazak u smještajne objekte

19:30 Večera u restoranu „Barun Trenk“, proglašenje pobjednika 4. kola kuharskog kupa – 9. Zlatne jabuke, uz prezentaciju ugostiteljskih objekata, tombolu i druge sadržaje

19.4., petak

Slavonski doručak u pripadajućem smještajnom objektu

08:00 – 10:00 Kazalište Joze Ivakića – svečano obilježavanje desete godišnjice HKS-a. Prvi dio kongresa – dodjela nagrada HKS-a (dolazak u kuharskim bluzama). Predstavljanje Monografije HKS-a i knjige „Slavonsko – sremski recopisi“ koju izdaje Udruga kuhara Vukovarsko – srijemske županije

10:00 – 10:30 prezentacija Podravka

10:30 – 11:00 predah uz kavu i prezentacije smještajnih kapaciteta u sklopu autohtonih seoskih imanja

11:00 – 12:30 Drugi dio kongresa – okrugli stol na temu „Smještaj, autohtona jela i namirnice u razvoju turizma Slavonije Baranje i Srijema“. Ljudi iz struke govorit će o tome kako stvoriti povezanost između proizvođača autohtonih proizvoda i namirnica i ugostiteljskih objekata koji nude autohtona jela.

12:30 – 12:55 kretanje u povorci uz limenu glazbu prema glavnom gradskom trgu

12:55 – 13:15 Zajednička fotografija u kuharskim bluzama i kapama na glavnom gradskom trgu

13:15 – 14:15 „HKS za građane Vinkovaca“ –  stotinjak torti Dolcele i Dukata u obliku brojke 10 te humanitarna akcija građana prodajom torti, a sredstva su namijenjena za Udrugu mladih protiv gladi – socijalna samoposluga Vinkovci

14:15 -14:45 svečana misa u crkvi Sv. Euzebija i Polija

15:00 slavonski ručak u restoranu Baruna Trenka

16:00 – 18:00 obilazak povijesne jezgre Vinkovca uz turističko vođenje, posjet Gradskom muzeju. Polazak je ispred hotela Slavonija.

19:00 glazbeno – zabavna večera u restoranu „Baruna Trenka“, predstavljanje autohtone eno -gastronomske ponude i kulturno – umjetničkog programa pet slavonskih županija.

20.4., subota

Slavonski doručak u pripadajućem smještajnom objektu

 8:30 odlazak autobusima do Iloka, obilazak Iloka, posjet turističkom naselju Stari podrum uz degustaciju vina

- posjet Memorijalnom groblju u Vukovaru

14:30 – 22:00 odlazak na lovački gastro – piknik na seoskom imanju Pikov stan u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Vukovarsko – srijemske županije, Udruge kuhara Vukovarsko – srijemske županije, degustacija proizvoda Podravke i Dukata. Natjecanje u pripremi čobanca od divljači – članova Lovačkog saveza Hrvatske te degustacija istih. Autohtona kuhinja – desetak jela od divljači koje priprema Udruga kuhara. Sve će biti popraćeno zvucima tamburice, te preporučamo udobnu odjeću i obuću.

21.4., nedjelja

Slavonski doručak u pripadajućem smještajnom objektu

8:30 odlazak u Đakovo

09:00 dolazak u Đakovo

09:00 – 09:30 posjet tvrtci Hemco – dugogodišnji partner HKS-a u izradi zaštitne odjeće i opreme

09:45 – 11:30 razgled Đakova i Đakovačke katedrale uz stručne vodiče

11:45 – 12:30 posjet Ergeli lipicanaca uz stručno vođenje

12:45 – odlazak na Ivandvor – ogranak Ergele

13:00 – 15:00 ručak u prirodi na Ivandvoru, u organizaciji Grada Đakova, Srednje škole Đakovo, restorana Sokak i Podravke, uz degustaciju vina đakovačkog vinogorja

15:15 polazak iz Đakova


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI