GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Radionice u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine okupiti najbolje kuhare, slastičare i učenike u Hrvatskoj koji će se natjecati za najsjajnije medalje i titule državnih prvaka. Manifestacija će se od 30. studenog do 05. prosinca održati u hotelu “Minerva” u Varaždinskim Toplicama.

Osim natjecanja kuhara i slastičara u dvadesetak kategorija prilagođenih zaposlenicima svih vrsta objekata, od hotela i a la carte restorana pa do bolnica ili dječjih vrtića, u sedam dana održati će se i brojne radionice, edukacije, prezentacije i okrugli stolovi, a sve s ciljem promocije kulinarske struke te stručnog usavršavanja svih zainteresiranih.

U sve navedene cijene uračunat je PDV. Kako je broj polaznika ograničen (10) sudionici će se odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Kotizacija za seminar uključuje sve troškove organizacije i materijala.

Sve radionice su osmišljene kao interaktivan rad od 4 sata a uključuju sve potrebne namirnice, pribor i popratni materijal te naravno degustaciju pripremljene hrane.

Polaznici radionica za profesionalce sa sobom moraju obavezno ponijeti radnu uniformu.

HKS zadržava pravo otkazivanja radionica u slučaju nedovoljnog broja polaznika.

Prijavnicu za radionice preuzmite ovdje

 

Vrsni kuhari otkrivaju tajne zanata amaterskim kuharima

Osim natjecateljskog dijela Dana hrvatskog kulinarstva profesionalni kuhari mogu sudjelovati i u radionicama te vidjeti nekoliko prezentacija. Novost na ovogodišnjim Danima hrvatskog kulinarstva je što radionicama mogu pristupiti i amateri.

Poznati hrvatski kuhar Branko Ognjenović naučit će vas pripremati brza i ukusna jela u woku kroz zabavnu i interaktivnu radionicu. Jožef Oseli, neumorni i cijenjeni slovenski kuhar, član Francuske kulinarske akademije koji je svoje znanje prikupio u najboljim hotelskim kuhinjama u Japanu, Singapuru i Dubaiju, podijelit će s vama tajne vegeterijanske kuhinje. Ljubiteljima slatkog preporučamo radionicu Dragice Lukin, jedne od naših najpoznatijih slastičarki koja će vam otkriti korisne slastičarske trikove, a s Marijanom Bošnjakom naučite kako jednostavnim potezima nožem od voća i povrća napraviti impresivne dekoracije za svoja jela. O jelima primorske kuhinje podučavat će vrsni kuhar Dragan Visković.

Kotizacija za svaku četverosatnu radionicu je 150 kuna, a u to su uključene sve namirnice, pribor i popratni materijal, ali i degustacija pripremljene hrane. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se možete putem obrasca na stranici  Hrvatskog kuharskog saveza www.kuhar.hr.

Kulinarske radionice uz kotizaciju:

        

    Petak, 30.11.

 1)  Finger food -mali zalogajiza profesionalce
voditelj:
Anđelko Levanić
cijena: 150,00 kn
vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati

Sve što postoji u velikim porcijama može se uz malo više strpljenja i preciznosti pretvoriti u mali zalogaj. Naučite kako pripremiti „hranu s nogu“ od prošlogodišnjeg prvaka države u kulinarstvu kojemu je priprema malih zalogaja jedna od užih specijalnosti.

 

2)  Dekoracije od voća i povrća – napredna razina – za profesionalce
voditelj:
Marijan Bošnjak                          
cijena:
150,00 kn
vrijeme održavanja:
16:00 – 20:00 sati

Obrada voća i povrća – složeniji potezi i teme, kvalitete u artistici vezano na preciznu obradu istih. Kreativna radionica o oblikovanju povrća i voća kao elemenata ukrašavanja i prezentacije jela  na tanjuru, te izrada dekoracije i aranžmana kao bitan element ukrašavanja buffet integrala u svečanim prigodama.

  Subota, 01.12.

 3)  Autohtona kuhinja – hrvatske slastice - za profesionalce
voditelj:
Dragica Lukin
cijena: 150,00 kn
vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati

Ovom radionicom upoznajte se sa tradicionalnih hrvatskim slasticama prezentiranim na moderan način. Jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki, Dragica Lukin, pokazat će Vam kako recepte naših baka pretvoriti u moderne slastičarske kreacije.

 

4)  Vegetarijanska kuhinja – za amatere
voditelj:
Jožef Oseli, Slovenija
cijena: 150,00 kn
vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati

Upoznajte čari vegeterijanske kuhinje od Jožefa Oselija, neumornog eminentnog slovenskog kuhara, člana Francuske kulinarske akademije koji je svoja kuharska znanja prikuplja u najboljim hotelskim kućama Japana, Singapura i Dubaia.

 

11:00 – 14:00    – Srednja škola Biograd na Moru – prezentacija škole i degustacija pripremljenih jela

15:00 – 16:00  – Izložba i degustacija torta sa slastičarskog prvenstva Hrvatske
Cijena: 20 kn
(cijena uključuje jednu kavu i konzumaciju torte)


Nedjelja, 02.12.

  5)  Autohtona kuhinja – hrvatske slastice – za amatere
voditelj:
Dragica Lukin
cijena: 150,00 kn
vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati

Saznajte kako pripremiti neke od slastica iz bakine bilježnice. Jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki, Dragica Lukin, će kroz interaktivnu radionicu pripremati neke od najpoznatijih hrvatskih slastica te pokazat i prenijet nekoliko korisnih slastičarskih trikova koje ćete koristiti i u svakodnevnoj pripremi brojnih slastica.


6)  Dekoracije od voća i povrća- za amatere
voditelj:
Marijan Bošnjak
cijena: 150,00 kn
vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati

Saznajte od državnog prvaka u kulinarskoj artistici kako možete jednostavnim potezima noža u kombinaciji sa svakodnevnim voćem i povrćem dodatno ukrašavati svoja jela.


Prezentacija u organizaciji Nordic Seafood: Ribe i Plodovi Mora u Modernoj Europskoj Kuhinji
Voditelj:
Dion Puljak
Vrijeme održavanja:
18:30 – 19:30

Konzumacija ribe i plodova mora postaje sve važniji trend u ponudi u europskim pa tako i hrvatskim hotelima i restoranima. Domaći i strani gosti vole ribu i plodove mora. Problem nastaje kada zbog visokih nabavnih cijena ili jednostavno nedostatka ulova hoteli restorani nisu u mogućnosti ponuditi kvalitetnu ribu i plodove mora na svojim menijima. Na sreću postoje rješenja. U prezentaciji upoznati ćete se sa modernim trendovima nabave i izbora ribljeg asortimana koji se nalaze na menijima najpoznatijih europskih restorana i hotela te se sa metodama pripreme i praktičnim rješenjima za pansionski švedski stol/buffet, catering i a la carte.


Ponedjeljak, 03.12.

7)  Jela iz woka - za profesionalce
voditelj:
Branko Ognjenović
cijena: 150,00 kn
vrijeme održavanja: 09:00 – 13:00 sati

Radionica je namijenjena svima koji žele proširiti svoja znanja i naučiti tehnike obrada namirnica u woku. Kreativna prezentacija jela iz woka te čari showcookinga otkrit će Branko Ognjenović

8)  Jela iz woka – za amatere
voditelj:
Branko Ognjenović                    
cijena:
150,00 kn
vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati

Naučite pripremati brza i ukusna jela u woku kroz zabavnu i interaktivnu radionicu Branka Ognjenovića. Radionica je pripremljena tako da uživate u kreiranju vlastitih jela te naučite pokoji kuharski trik kojim ćete moći iznenaditi svoje goste.

 

PODRAVKA – promocija i degustacija jela pripremljenih od Podravkinih proizvoda
vrijeme održavanja:
18:30 – 19:30 sati


Utorak, 04.12.


9)  Kulinarska umjetnost – skulpture od maslaca  – za profesionalce
voditelj:
Marijan Bošnjak                             
cijena:
150,00 kn
vrijeme održavanja:
16:00 – 20:00 sati

U ovim modernim vremenima sve veći zahtjevi gosta uvjetuju i kvalitetniji rad u kuhinji. Ovom radionicom ne samo da ćete dobiti osnovna znanja oblikovanja u maslacu već i dodatnu stimulaciju, nove poglede u upotrebi maslaca u kulinarstvu i pri kreiranju jela. Radionica je namijenjena za sve koji žele upoznati osnove kiparstva u maslacu te iskoristiti to znanje za dodatno ukrašavanje bife stolova te podizanje svečanih događanja.

 

10)  Hrvatska autohtona kuhinja Primorsko goranske županije – za amatere
voditelj:
Dragan Visković
cijena: 150,00 kn
vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati

Kreativna obrada tradicionalnih hrvatskih jela Primorsko goranske županije prema modernim trendovima posluživanja i pripreme hrane. Izvrsna prilika da se pobliže upoznate sa jelima primorske Hrvatske te naučite kako ih pripremati i u svom domu.

PODRAVKA – promocija i degustacija jela pripremljenih od Podravkinih proizvoda
vrijeme održavanja:
19:00 – 20:00 satiURED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO