GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Radionice za amatere – tajne kuharskih majstora od sada dostupne svima

U sklopu hotela Trakošćan i vrhunsko opremljenog kulinarskog kabineta, Hrvatski kuharski savez već dugi niz godina educira profesionalne kuhare kroz tematske radionice. No, vrata su otvorena svim kulinarskim zaljubljenicima koji bi kroz radionice željeli naučiti i nešto više.

Hrvatski kuharski savez je pripremio seriju radionica kroz koje možete otkriti tajne kuharskog zanata vezane na pojedine teme.
Broj polaznika za radionice je ograničen te će se sudionici odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Sve radionice su osmišljene kao interaktivan rad od 4 sata u ugodnoj atmosferi, a cijena uključuje sve potrebne namirnice, pribor, prigodnu pregaču i popratni materijal te naravno degustaciju pripremljene hrane.

Prva radionica održat će se u subotu, 3. listopada na temu „Jela iz woka“. Naučite pripremati brza, maštovita i ukusna jela u woku kroz interaktivnu radionicu Branka Ognjenovića. Branko Ognjenović će Vam demonstrirati kako ukućanima i prijateljima uz jelo ponuditi i doživljaj pripreme.

Druga radionica održat će se u subotu, 10. listopada na temu „Kreativna jela: autohtona jela Varaždinske županije“. Kreativnu obradu tradicionalnih jela Varaždinske županije prema modernim trendovima posluživanja i pripreme hrane naučit će Vas Marija Kuzminski i Grozdana Bohorć. Ova radionica pruža Vam izvrsnu priliku da se pobliže upoznate s jelima Varaždinske županije te naučite kako ih pripremati.

Slijedeća, treća radionica, održat će se u subotu, 17. listopada na temu „Kreativna jela: tijesta za savijače, dizana, vodena, domaća“. Naučite kako pripremati sve vrste tijesta, za savršen klipič, za picu, za gibanicu. Kako pripremiti dizana tijesta, vodena tijesta, tijesta za savijače, domaća i druga tijesta pokazat će Vam Marija Kuzminski, kuharica hotela Turist, redovni predavač Hrvatske kulinarske akademije i osvajačica brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Četvrta radionica održat će se u subotu, 14.studenog na temu „Fingerfood i mali zalogaji“. Naučite kako i u vlastitoj kuhinji pripremiti „hranu s nogu“ za sve prigode od Anđelka Levanića, državnog prvaka u kulinarstvu 2011. godine kojemu je priprema finger food-a i malih zalogaja jedna od užih specijalnosti. Sve što postoji u velikim porcijama može se uz malo više strpljenja i preciznosti pretvoriti u mali zalogaj te biti posluženo u gotovo svim prigodama.

Posljednja, peta radionica održat će se u subotu, 21. studenog na temu „Vegetarijanska kuhinja“. Sve veći broj ljudi danas se odlučuje za izbjegavanje namirnica životinjskog podrijetla, osobito mesa. Mirjana Habek upoznat će Vas sa namirnicama i načinima pripreme vegetarijanski jela i njihove vrijednosti u prehrani te kako ih ukomponirati u svakodnevnu prehranu.

Prijavnicu za radionicu preuzmite ovdje

Program radionica:
Jela iz woka
voditelj: Branko Ognjenović
cijena: 150,00
mjesto održavanja: kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, hotel Trakošćan, Trakošćan
vrijeme održavanja: subota, 3.listopada – 09:00 – 13:00 sati

Kreativna jela: autohtona jela Varaždinske županije
voditelj: Marija Kuzminski i Grozdana Bohorć
cijena: 150,00
mjesto održavanja: kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, hotel Trakošćan, Trakošćan
vrijeme održavanja: subota, 10. listopada – 09:00 – 13:00 sati

Kreativna jela: tijesta za savijače, dizana, vodena, domaća
voditelj: Marija Kuzminski
cijena: 150,00
mjesto održavanja: kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, hotel Trakošćan, Trakošćan
vrijeme održavanja: subota, 17. listopada – 09:00 – 13:00 sati

Fingerfood i mali zalogaji
voditelj: Anđelko Levanić
cijena: 150,00
mjesto održavanja: kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, hotel Trakošćan, Trakošćan
vrijeme održavanja: subota, 14. studeni – 09:00 – 13:00 sati

Vegetarijanska kuhinja
voditelj: Mirjana Habek
cijena: 150,00
mjesto održavanja: kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, hotel Trakošćan, Trakošćan
vrijeme održavanja: subota, 21. studeni – 09:00 – 13:00 sati

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI