GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Rozalija Neralić pobjedila na “Zlatnoj dunji”

 

 

 

Natjecanjem 1. kola “Zlatna dunja”, u Kutini će započelo je sedmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Do kraja 2011. te u prvoj polovici 2012. godine održati će se još i natjecanja u Čakovcu, Primoštenu, Vinkovcima i Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Natjecanje 1. kola održano je u organizaciji Udruge kuhara Sisačko-moslavačke županije, njenog predsjednika Marijana Bošnjaka te Hotela Daim iz Kutine. Sudjelovalo je 9 natjecatelja sa svojim pomoćnicima, a pripremali su svečane hladne plate od puretine i povrća, glavno jelo od svinjetine i gljiva, te hladne deserte od dunje, grožđa i sira.
Radove natjecatelja ocjenjivali su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Miroslav Dolovčak (hotel Aristos), Branko Ognjenović (Majstor kuhar d.o.o.) te Matija Balent (hotel Sheraton).

Najuspješnija u pripremi hladnih jela bila Rozalija Neralić, najbolje glavno jelo pripremila je Stela Metković, a desert ponovno Rozalija Neralić. Zbrojem bodova u sve tri kategorije dobiven je ukupni poredak, a i ovdje je najbolja bila Rozalija Neralić iz restorana „Cvjetno“, Studentskog centra Zagreb uz koju je na natjecanju bila pomoćnica Nadica Petričko. Drugo mjesto osvojile su predstavnice Hotela „Termal“ iz Daruvarskih Toplica i to natjecateljica Snježana Blažičko te pomoćnica Anita Franekić, a na treće su se plasirali predstavnici Udruge kuhara Istarske županije natjecatelj Marko Jovanović i pomoćnik Miloš Podunavac.

Na natjecanju su sudjelovali:
1. Snježana Blažičko, Anita Franekić, Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice
2. Marko Jovanović, Miloš Podunavac, Udruga kuhara Istarske županije
3. David Brnobić, Udruga kuhara Istarske županije
4. Rozalija Neralić, Nadica Petričko, SC Restoran Cvjetno, Zagreb
5. Dario Begić, Robert Barber, Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina
6. Stela Metković, Mate Bebek, Restoran “Monika”, Molunat – Konavle
7. Damnjan Draganić, Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica
8. Tomislav Brkić, Zoran Putniković, Udruga kuhara grada Orahovice
9. Marko Å arac, Hotel The Westin, Zagreb

Rezultati natjecanja:


Fotografije s natjecanja:

Pobjednici

Najuspješniji - Snježana Blažičko, Rozalija Neralić i Marko Jovanović

Degustacija deserta
Mete Bebek servira desert posjetiteljima
Ocjenjivački sud
Ocjenjivački sud
Sudionici natjecanja.
Sudionici natjecanja s organizatorom Marijanom Bošnjakom.

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ