GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

SAVEZ SLASTIČARA HRVATSKE ZASLADIO CIJELI VELESAJAM

 

 

Pećnice Hrvatskog kuharskog saveza dobrano su zagrijane već nakon prvog dana održavanja manifestacije CroTop 10. Tradicionalna jela koje su pripremali kuhari iz Varaždinske i Zagrebačke županije mnoge su prisjetila na neke stare, ali ne zaboravljene običaje. Predstavljajući Zagrebačku županiju, Tomislav Janić zajedno sa mladim nadama kuharstva, pripremao je rudarsku gibanicu i pileći ujuÅ¡ak – ajngemahtec, dok su se kuhari iz Varaždina Anđelko Levanić i Ljijana Sedlar pobrinuli za ukusne varaždinske klipiče.

Posjetitelji 8. paviljona Zagrebačkog velesajma popodnevne su sate proveli u isčekivanju primamljivih Dolcela slastica. Oni hrabriji su zajedno sa članovima Saveza slastičara Hrvatske ukrašavali su torte u duhu valentinovog, koje je za njih pripremila Podravka. U uzbudljivom natjecanju prvu nagradu osvojile su Petra Omrčen i Mateja Pavić, koje su tako dobile priliku uživati na wellness vikendu u hotelu Picok.

Okupljeni posjetitelji s velikim su se zadovoljstvom zasladili s ukrašenim tortama.

Natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara započinje sutra u 10:00 sati, a pobjednika će nešto prije 19 sati proglasiti gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ