GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Seniorska kulinarska reprezentacija položila posljednji ispit provjere pred kulinarsku Olimpijadu!

Restoran Magnolija u Falkensteiner hotelu Adriana postao je centar najvećih kulinarskih  specijaliteta. Uz goste hotela, Antonija Blaće i Duško Modrinić uživali u jelima hrvatskih kulinarskih Olimpijaca!

Kulinarska olimpijada, baš kao i ona sportska, održava se svake četiri godine, a po drugi puta će na ovom središnjem svjetskom okupljanju struke nastupiti i hrvatska reprezentacija seniora. Uz to će nas po prvi put  na međunarodnoj sceni predstavljati i juniorski tim.

Hrvatski tim priprema se punom parom. Upravo stoga je u restoranu Magnolija u Falkensteiner hotelu Adriana****, u Resortu Borik u Zadru održan trening hrvatske seniorske reprezentacije. U njihovim delicijama uživali su novinari i poznate osobe iz hrvatskog javnog života. TV voditeljica Antonija Blaće i glumac Duško Modrinić zajedno s gostima hotela sudjelovali su u ocjenjivanju jela.

“Mene je potpuno osvojila “Å umska priča iz Hrvatske” koju čine file jelena u krustu i rolada od fazana s kestenom i malinama. Nikada nisam kuÅ¡ala takve nevjerojatne gastronomske kombinacije. Uvjerena sam da ćemo osvojiti zlato na kulinarskoj Olimpijadi. NaÅ¡e kuharice i kuhari su zakon!”, izjavila je uvijek nasmijana TV voditelja Antonija Blaće.

“Moram priznati da mi se najviÅ¡e svidjelo jelo koje su naÅ¡i vrhunski kuhari nazvali “Duet od grdobine i tune” s kompotom od svježe rajčice, pjenom od mrkve i đumbira i zelenim uljem. Jela su bila fantastična.”, rekao je sretan i sit glumac, DuÅ¡ko Modrinić.

Ipak, goste je najviÅ¡e oduÅ¡evila čokoladna poslastica. Lukavi kuhari na kraju su poslužili “Čokoladni entremet” s umakom od svježeg voća i moussea od ljeÅ¡njaka.

Kulinarski reprezentativci pripremali su čarobna jela pod budnim okom izbornika Marinka Jurešića. Seniorsku reprezentaciju čine dva kuhara iz Falkensteiner grupacije, Tomislav Karamarko iz hotela Adriana i Šime Vučetić iz Hotela & spa Iadera u Zadru, Anđelko Levanić iz hotela Turist u Varaždinu, Slađana Herman iz retorana Herman na graničnom prijelazu Goričan, Tomislav Hruban iz zagrebačkog The Westin-a i Rafaela Mihatović iz hotela Valamar Rubin.

“Hrvatska gastronomska ponuda doista je bogata i zanimljiva zbog čega vjerujemo u svoj uspjeh na kulinarskoj Olimpijadi. Zanimljivo podneblje, spoj mediteranske i kontinentalne hrane ključ je za uspjeh.

Na Kulinarskoj olimpijadi, koja će se održati od 5. do 10. listopada ove godine u njemačkom Erfurtu, očekuje se sudjelovanje oko 2000  kuhara i slastičara iz brojnih nacionalnih, regionalnih i vojnih seniorskih i juniorskih reprezentacija, te kuhara koji će nastupati pojedinačno. Obje Hrvatske kulinarske reprezentacije imat će zadatak pripremiti Hladni stol s preko 30 različitih jela, te meni od 3 slijeda za 110 osoba.

„Pripreme za Kulinarsku olimpijadu su iznimno opsežne i zahvaljujemo se Falkensteiner hotelu Adriana na gostoprimstvu i prilici za kvalitetno vježbanje. Pred nama je ozbiljan zadatak. Iako se za kulinarsku Olimpijadu pripremamo još od prošle godine, neće nam biti nimalo lako zadovoljiti nepca vrhunskih gastronomskih poznavatelja. Trebat ćemo unutar pet sati pripremiti 110 identičnih obroka koji će se sastojati od hladnog predjela, glavnog jela i deserta. No, sudeći po dojmovima gostiju hotela Adriana na pripremljena jela, ne strahujemo. Vjerujemo u pobjedu!“, rekao je ispred Hrvatskog kuharskog saveza potpredsjednik Branko Čukelj.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski