GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Silvia Cah i Dragica Lukin sudjelovale na prestižnom slastičarskom natjecanju Pastry Queen

U razdoblju od 21. do 24. siječnja u Rimini Expo Centru održano je trideset i deveto izdanje Sigepa – vodećeg sajma na svijetu za područje sladoleda, slastičarstva, konditorstva te pekarstva u organizaciji Italian Exhibition Group. U sklopu sajma uz mnoštvo zanimljivih radionica i natjecanja, održano je i nama najzanimljivije natjecanje Pastry Queen na kojem su sudjelovale hrvatska predstavnica Silvia Cah i njena mentorica Dragica Lukin.
Hrvatska i Silvia Cah našli su se ove godine među dvanaest finalista u natjecanju za najbolju slastičarku svijeta. Za titulu najbolje slastičarke Silvia Cah je bila u konkurenciji s predstavnicama Brazila, Kolumbije, Filipina, Francuske, Japana, Indije, Maroka, Meksika, Rusije, Tajlanda i SAD-a no nažalost nije se uspjela plasirati na postolje. Francuskoj je pripalo prvo mjesto, SAD-u drugo dok se na treće mjesto plasirala predstavnica Meksika. Naše predstavnice na samom natjecanju bodrili su i posjetitelji sajma iz Hrvatske koji su na sajam stigli organiziranim prijevozom Saveza te generalna konzulica Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, Iva Pavić.
Ovogodišnja tema natjecanja bila je na temu „astrologija“, a natjecateljke su imale zadatke u nekoliko različitih kategorija. Silviaa Cah se mjesecima pripremala za natjecanje od trenutka kad su teme objavljene no unatoč uloženim naporima nije bila među tri najbolje slastičarke koje su nagrađene bogatim nagradama. No, iza nje je sada ogromno iskustvo velikog natjecanja i novostečena znanja koja će podijeliti s članovima Hrvatskog kuharskog saveza u nadolazećim aktivnostima i primjeniti na budućim domaćim i međunarodnim slastičarskim smotrama.

Kako je izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ