GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Slovenka Alma Rekič ponovno je bila najbolja u Umagu

U želji za razvojem i promocijom slastičarske struke, Sekcija slastičara Hrvatskog kuharskog saveza čiji je predsjednik Robert Perić te Udruga kuhara Istarske županije na čelu s predsjednikom Zoranom Stanisavljevićem organizirali su međunarodno slastičarsko natjecanje pod nazivom „Sveti Pelegrin“. Natjecanje je održano u hotelu „Sipar“ u Umagu, 19. i 20. svibnja.

Na natjecanju je sudjelovalo osam natjecatelja sa svojim pomoćnicima, a u Istru su došli iz Hrvatske, Slovenije, Italije te Bosne i Hercegovine. Zadatak sudionika bio je pripremiti internacionalnu slasticu tortu „Saint Honore“, svadbenu tortu te restorantski desert. U svojim radovima pokazali su svu ljepotu slastičarskog zanata pa je i Ocjenjivački sud kojeg su činili vrhunski stručnjaci Rober Perić, Dragica Lukin, Marinko Jurešić i Iztok Legat bio vrlo zadovoljan viđenim.

Prema zbroju bodova osvojenih u svim kategorijama kao najbolja pokazala se Alma Rakič iz Slovenskog hotela „Park“ u Bledu te je osvojila vrijedne nagrade sponzora natjecanja. Osim pobjede u ukupnom poretku, Alma je bila najbolja i u pripremi svadbene torte i deserta, dok je najbolju tortu „Saint Honore“ pripemila domaća natjecateljica Ivana Vidaković iz hotela „Melia Coral“ u Umagu. Na drugo mjesto ukupnog poretka plasirala se Ivana Vidaković, a treće je osvojio Kenan Suljović iz slastičarne „Palma“ u Sarajevu.

Svečanost proglašenja pobjednika održana je na otvorenom prostoru učilišta u Umagu, a sve pripremljene slastice mogli su prvo razgledati, a onda i degustirati i brojni posjetitelji natjecanja.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski