GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Splitski kuhari – junaci iz sjene

Proteklih dana, izvještavali su nas o mnogim samoorganiziranim građanskim akcijama koje su doprinjele gašenju velikog požara koji je prijetio Splitu i okolici. Izuzetak nisu bili ni splitski kuhari koji su se organizirali te kuhali za umorne vatrogasne heroje.

Članovi Udruge Splitsko-dalmatinske županije, ujedno i djelatnici hotela Cornaro, Krešimir Markić, Tina Đerek, Petar Tadinac i njihov šef kuhinje i predsjednik spomenute udruge Ante Ojdanić pridružili su se ostalim splitskim kuharima, članovima ŠKMERA Željku Nevenu Bremecu, Braci Sanjinu, Andri Krstolivć Opari i mnogim drugim kuharima koji su se organizirali u pripremali jela kako bi riješili barem jedan problem vatrogasaca koji su se cijelu noć borili s vatrom. Uvelike im je pomogla i Podravka te njihov kulinarski promotor Mišel Tokić koji su osigurali 600kg namirnica koje su kuhari pripremili i nahranili vatrogasce.
Stresni dani su iza ovih kuhara jer su neki od njih morali braniti i svoje domove od vatrene stihije. Usprkos tome, uspijeli su izvršavat i poslovne obaveze u matičnom hotelu te nakon toga pridružiti se ostalim kuharima kako bi nahranili umorne vatrogasce.

S mnogim drugima bili su junaci iz sjene u jednoj od najvećih prijetnji gradu Splitu i okolici.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI