GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Terme Jezerčica domaćin 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa

Natjecanjem 3. kola “Zlatna lipa”, 26. i 27. ožujka u hotelu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici nastavit će se jubilarno deseto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Natjecanje će organizirati Udruga kuhara Krapinsko-zagorske županije.

Nakon Kutine i Bjelovara te uz natjecanje u Donjoj Stubici održati će se još 2 natjecanja na kojima će se kuhari boriti za veliku kristalnu kuhaču. Kuhari i slastičari, odmjerit će snage još u  Vinkovcima sredinom travnja te na završnici u rujnu u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.
Na predstojećem natjecanju, sudionici će imati zadatak pripremiti predjelo od piletine, špinata i svježeg  sira Dukat, glavno jelo od patke, heldine ili ječmene kaše, dok će u desertu morati koristiti med od lipe i naranču. Njihove delicije imati će priliku kušati gosti na večeri u petak, 27. ožujka.

Materijali za natjecatelje:
Propozicije
Prijavnica


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO