GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Treće kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se u Vinkovcima – prijave u tijeku

Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije po petnaesti puta organizira natjecanje ”Zlatna jabuka” koje će biti održano 12.04.2019. u restoranu ”Barun Trenk” u Vinkovcima. Sudionici će se kao i svim natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa natjecati u 3 kategorije pripreme jela.

Organizatori su priprelimi slijedeće propozicije:
Kategorija A – svečana hladna plata pripremljena od svinjskog filea, slanine od crne svinje i povrtne garniture,
Kategorija B – toplo glavno jelo od svinjskog buta te šljivovice s prilogom od gljiva i žitarica,
Kategorija C – desert od jabuka, meda, oraha i biskvitnog tijesta.

Za sve sudionike osiguran je besplatni smještaj te je pripremljen bogati turističko-zabavni program te bogate sponzorske nagrade.
Propozicije natjecanja možete preuzeti ovdje.
Prijavnicu za natjecanja možete popuniti ovdje.

4. kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se početkom svibnja u Bjelovaru.

O Hrvatskom kuharskom kupu:
Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Najboljima u pojedinom kolu se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. U ovoj sezoni održat će se sveukupno 5 natjecanja diljem Hrvatske. Natjecatelji kroz svih 5 kola osvajaju bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj Hrvatskog kuharskog kupa je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je pak zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.

U nastavku Vam donosimo propozicije i program 15. Zlatne jabuke.

 

HRVATSKI KUHARSKI KUP 2019.
Generalni pokrovitelj: PODRAVKA d.d.

Natjecanje: Zlatna jabuka
Vinkovci, 12.04.2019.,
Restoran „BARUN TRENK“ – BOSO

KATEGORIJA A:
Svečana hladna plata pripremljena od svinjskog filea, slanine od crne svinje
Prilog: povrtna garnitura

- pripremljeno za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru za 1 osobu

KATEGORIJA B:
Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od svinjskog buta te šljivovice
Prilog: gljive, žitarice

- pripremljeno za 12 osoba / prezentirano u toplim kupkama za serviranje s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru s prilogom za jednu osobu

KATEGORIJA C:
Hladni desert pripremljen od jabuka, meda, oraha i biskvitnog tijesta

- pripremljen i serviran za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta serviran za jednu osobu

PRAVILA I UVIJETI SUDJELOVANJA:

Domaćin osigurava osnovne namirnice:
• u kategoriji A – slaninu od crne svinje
• u kategoriji B – svinjski but, pojedine gljive

Natjecatelji mogu koristiti vlastitu namirnicu.

Organizator osigurava besplatan smještaj za natjecatelje u 2 – 4 krevetnim sobama.
Dolazak natjecatelja u prenoćište „Kristal“, uz restoran „Barun Trenk“ u četvrtak 11. travnja do 12:00 h

Zadnji rok prijave: Subota, 06. travanj
Broj prijava ograničen je na 12 ekipa.

Prijavljeni natjecatelji odrediti će se prema redoslijedu prijave.
Prednost imaju natjecatelji koji se natječu u sve 3 kategorije.

NAPOMENA:
Pred priprema namirnica je dopuštena u opsegu i prema procijenjenoj potrebi natjecatelja u kategorijama A i C., ali ne više od 20%.

„Zlatna jabuka“
Vinkovci, 12.04.2019.,
Restoran „BARUN TRENK“ – BOSO

PROGRAM

Prvi dan, četvrtak, 11.04.2019.

12:00 – Dolazak i smještaj svih sudionika u hostel „Kristal“
12:30 – 16.00 – Okupljanje ispred hostela Kristal i turistički obilazak za sudionike
19.00 – Sastanak s natjecateljima:
• primanje receptura,
• podjela brojeva te upute o radu od strane Sekcije sudaca HKS-a
19.30 – 23.00 – Rad u kuhinji – natjecatelja u Restoranu „Barun Trenk“

Drugi dan, petak, 12.04.2019.

06:00 – 07:00 – Nastavak rada u kuhinji
13:30 – Ručak za kuhare natjecatelje
15:00 – Ocjenjivanje C kategorije, komentar radova od strane ocjenjivača
16:30 – Ocjenjivanje A kategorije, komentar radova od strane ocjenjivača
16:45 – 17:00 – Izložba hladnih eksponata i deserta (za zainteresirane goste, građane i učenike)
18:00 – Ocjenjivanje toplih jela – 2 tanjura, svakih 5 minuta 1 natjecatelj
19:00 – Ocjenjivanje Toplih kupki
- komentar toplih jela od strane ocjenjivača

20:00 – Svečana večera s proglašenjem pobjednika
- zabavan program

Treći dan, subota: 13.04.2019.

08:00 – Doručak u restoranu „Barun Trenk“ – Boso
- Prigodno druženje uz ispraćaj


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO