GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Učenici iz Bjelovara najbolji u konkurenciji devet škola

Učenice Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar pobjednice su šestog Kamelija kupa. Ekipu su činile Matea Tozin, Nikolina Buček i Gabrijela Rihtarić, a radile su pod mentorstvom Jasne Ivanišević. Kao i prijašnjih godina, mladi kuhari morali su pripremiti meni od tri slijeda – hladno predjelo, glavno jelo i desert. Nisu imali prilike unaprijed se pripremiti jer su namirnice dobili tek po početku natjecanja, a sve su ekipe odradile odličan posao. Ocjenjivački sud pohvalio je učenike, posebno iz razloga jer su s malim brojem namirnica, uspjeli pokazati da su domišljati i kreativni.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole E. Kumičića iz Rovinja, a trećeplasirani su učenici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor.

Osim Kamelija kupa, na Danima hrvatskog kulinarstva i u subotu su slastičari imali pune ruke posla. Dovršili su svoje impresivne torte, a većinu dana proveli su u kuhinjama radeći slastice u nekoliko kategorija.

Podravkino natjecanje kuhara amatera pobudilo je veliki interes građana. Natjecateljice su, uz jednu iz Varaždinskih Toplica, stigle čak iz Vinkovaca i Zagreba. Pobjednica subotnjeg natjecanja je Štefica Alojna iz Zagreba te će se ponovo natjecati u utorak u finalu. Ostale dvije natjecateljice dobile su utješne Podravkine nagrade.
U nedjelju će natjecanje početi u 14,30 sati. Pozivamo gurmane koji vole kuhati da se odvaže i pokažu svoje znanje. Potrebno je javiti se na Info pult HKS-a u hotelu Minerva.

Nakon što sutra pokažu znanje u izradi kolača, slastičari će dobiti i ovogodišnjeg prvaka države. Pozivamo sladokusce da nas posjete u 14 sati kad počinje degustacija torti koje su pripremili natjecatelji. Nakon tog, mogu ponešto i naučiti gledajući znalce kako se natječu kuhajući pred publikom.

Rezultati natjecanja:

Fotografije s natjecanja:

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ