GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Učenici iz Vinkovaca su najbolji mladi kuhari, a Knin ima najboljeg mladog slastičara

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje se već osmu godinu u nizu održava u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva.

Najbolja ekipa učenika kuhara bila je ona Srednje strukovne škole Vinkovci, a činili su je Ilija Vrdoljak i Ana Šinjori, pod vodstvom mentorice Marije Bošnjak. Na drugo mjesto plasirali su se Mauricio Altin i Valter Vidonis iz Gospodarske škole iz Buja. Mentor im je bio Branimir Krizmanić. Treće mjesto osvojili su učenici Gospodarske škole Varaždin. Njihovu ekipu činili su mladi kuhari Nikola Blaži i Mateja Tomašković, a mentorirala ih je Nevenka Bosilj.

U natjecanju učenika slastičara, koje se ove godine održalo prvi put kao zasebna disciplina, sudjelovale su samo dvije škole. Najbolju svečanu tortu pripremio je Tomislav Marušić iz kninske Srednje strukovne škole kralja Zvonimira te učinio ponosnim  ne samo svoju školu, već i mentoricu Valentinu Klisarić. Samo bod manje od Tomislava te drugo mjesto na natjecanju, osvojila je predstavnica Gospodarske škole iz Buja, Petra Mihailović. Za takmičenje ju je pripremao Marko Jovanović.

Napete borbe vrhunskih slastičara i kuhara za prestižne titule

U Hotelu Sol Garden Istra u tijeku je i Državno prvenstvo slastičara. Natjecatelji su u ponedjeljak dovršili svoje svečane torte te tople i hladne deserte, a tijekom utorka ih očekuje i priprema kolača te slatkog pladnja. Nakon bodovanja Ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza, dobit ćemo novog Prvaka države u slastičarstvu.

Također, počela su i natjecanja u nekoliko kategorija Državnog prvenstva kuhara. Do kraja manifestacije kuhari će se takmičiti u sveukupno 13 kategorija, a oni koji žele osvojiti titulu Prvaka države sudjeluju u tri obavezne kategorije – hladno jelo, toplo glavno jelo te meni od četiri slijeda.

Podsjećamo, tijekom Dana krvatskog kulinarstva u umaškom Hotelu Sol Garden Istra, uz natjecateljski dio za profesionalne kuhare, održavaju se i kulinarske radionice za profesionalce i amatere. Raspored radionica možete pronaći na našim stranicama.

Pratite nas i na www.facebook.com/DaniHrvatskogKulinarstva.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO