GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

VIJESTI IZ UDRUGA – ZELJARIJADA

U Vidovcu je prošlog vikenda, 18.-20. rujna, održana 18. vidovečka „Zeljarijada“ na kojoj su prezentirani narodni običaji, kultura i poljoprivredni običaji vidovečkog kraja.  Kuhari su i ove godine skuhali najdužu sarmu na svijetu, a u samoj pripremi sudjelovali su djelatnici hotela „Turist“ predvođeni predsjednikom Hrvatskog kuharskog saveza, Damirom Crleni, članovi Udruge kuhara Varaždinske županije s predsjednikom Bojanom Bohorćom, učenici iz Gospodarske škole Varaždin i Srednje škole Arboretum Opeka Vinica i njihovi mentori te gastro tim Podravka kulinarstva.  Ova prava gastronomska delicija pripremljena je od najkvalitetnijeg vidovečkog zelja koje godinama donira obitelj Cafuk iz Domitrovca, a na najbolji mogući način pripremaju vrsni kuhari. Za sarmu je bilo potrebno 1200 velikih glavica kiselog varaždinskog zelja, 300 kg junećeg mesa, 400 kg svinjskog mesa, po 75 kg sušenih rebra i kobasica, 100 kg riže, 700 jaja, 200 litara Studena vode te broji drugi začini. Nakon podjele megasarme slijedile su „Zeljarske igre“  te još mnogo toga iz bogatog programa 18. vidovečke Zeljarijade.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI