GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Za Olimpijadu se pripremaju i kuhari seniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske

Kulinarska olimpijada, kao i ona sportska, održava se svake četiri godine, a po drugi puta će na ovom srediÅ¡njem svjetskom okupljanju struke nastupiti i hrvatska reprezentacija seniora, a prvi puta će nas na međunarodnoj sceni predstavljati i junorski tim. 2008. godine, posebno zadovoljstvo naÅ¡oj ekipi donijela je činjenica da je u pripremi toplog jela osvojila brončanu medalju, Å¡to je za prvi nastup i visoke međunarodne kriterije – odličan rezultat. No ove godine reprezentativci se marljivo pripremaju kako bi nadmaÅ¡ili spomenuti uspjeh. Proteklih je dana odrađen četvrti trening u kabinetu Hrvatskog kuharskog saveza u hotelu Trakošćan u Trakošćanu. Reprezentativci su predstavili zavrÅ¡nu varijantu jela s kojima će predstavljati Hrvatsku na Kulinarskoj olimpijadi koja će se održati od 5. -10. listopada ove godine.

Na Kulinarskoj olimpijadi očekuje se sudjelovanje oko 2000  kuhara i slastičara iz brojnih nacionalnih, regionalnih i vojnih seniorskih i juniorskih reprezentacija, te kuhara koji će nastupati pojedinačno. Obje Hrvatske kulinarske reprezentacije imat će zadatak pripremiti Hladni stol s preko 30 različitih jela, te meni od 3 slijeda za 110 osoba.

Reprezentativce je po pokazanom na dosada održanim natjecanjima Državnog prvenstva kuhara i slastičara te Hrvatskog kuharskog kupa odredio i uvježbavao izbornik Marinko Jurešić, te seniorsku reprezentaciju čine: Karamarko Tomislav, Levanić Anđelko, Herman Slađana, Vučetić Šime, Hruban Tomislav, i Rafaela Mihatović; a juniorsku: Copak Franjo, Pudić Pavao, Draganić Damnjan, Metković Stela, Turina Zoran, Kujundžić Jasmin.
Uz “prvu” ekipu u osmiÅ¡ljavanju i pripremanju jela sudjelovali su i predsjednik HKS-a Damir Crleni Marija Kuzminski, Grozdana Bohorč te Miroslav Dolovčak.

S obzirom na nadolazeću turističku sezonu, reprezentativci se neće ponovno sastati sve do jeseni, kada je planiran završni trening i pripreme za odlazak na najprestižnije i najznačajnije svjetsko kulinarsko natjecanje po nova odličja.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN