GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

ZAVRŠENO DRŽAVNO PRVENSTVO SLASTIČARA

Mirjana Kozlina iz zagrebačkog hotela The Regent Esplanade postala je Državna prvakinja u slastičarstvu za 2011. godinu. Ovu prestižnu titulu osvojila je na Danima hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama. Kozlina se natjecala u sedam slastičarskih kategorija, od sveukupno njih osam, a zlatnim medaljama se okitila u čak pet kategorija. Također, važno je napomenuti da je Mirjana Kozlina prvakinja ovog natjecanja već treću godinu u nizu.

Kristijan Kodrić, slastičar La Torterije iz Zagreba, osvojio je drugo mjesto, a na treće se plasirala Ivana Vidaković iz Hotela Melia Coral u Umagu.

 Za ukupni poredak Državnog prvenstva bodovali su se radovi u tri kategorije (kolač, desert i torta) u kojima su slastičari morali pokazati zaista širok spektar znanja i tehnika. Ako uzmemo u obzir i ograničeno vrijeme pripreme te zahtjevne zadane teme, nije bilo jednostavno pobijediti među šestero slastičara koji su prihvatili ovaj izazov.

Slastičari su okončali svoje, a pred nama su još tri dana u kojima će kuhari pokazati svoja umijeća i boriti se za titulu Prvaka države. Među gotovo 70 prijavljenih kuhara vlada velika raznolikost. Neki od njih zaposleni su u poznatim i uvaženim restoranima i hotelima, neki svakodnevno kuhaju u školskim, vrtićkim ili bolničkim kuhinjama, dok su treći majstori „gableca“. Svi će dobiti priliku pokazati u čemu su najbolji te za isto osvojiti medalje, a u čemu se žele natjecati, mogli su birati između 18 kategorija.

Tako nas danas očekuju natjecanja kuhara u pripremi jela hrvatske kulinarske baštine te jela od ribe, kao i natjecanje u izradi malih hladnih zalogaja i svečane hladne plate, kategorije koja je nužna u borbi za naslov prvaka. Također, nastavlja se natjecanje restorana. Ekipe će u tri montažne kuhinje pred publikom pripremiti meni od četiri slijeda, koje potom posjetitelji mogu i degustirati.

 

    Rezultati svih natjecanja 3. Državnog prvenstva slastičara        

   

Ukupni poredak 3. Državnog prvenstva

Plasman

 

Natjecatelj

1

  Mirjana Kozlina, The Regent Esplanade, Zagreb

2

  Kristijan Kodrić, La Torteria, Zagreb

3

  Ivana Vidaković, Hotel Melia Coral, Istraturist d.d., Umag

4

  Ljiljana Krstinić, Hotel Sol Umag, Istraturist d.d., Umag

5

  Jasmin Kujundžić, Hotel Ambasador, Liburnia Riviera Hoteli, Opatija

6

  Rafaela Mihatović, Riviera Adria d.d., Poreč

  

Kategorija A – Umjetnost slastica: Kolač

Medalje

 

Natjecatelj

zlato

 

Mirjana Kozlina

srebro

 

Kristijan Kodrić

srebro

 

Ljiljana Krstinić

bronca

 

Ivana Vidaković

bronca

 

Jasmin Kujundžić

bronca

 

Darija Rošković
priznanje

 

Rafaela Mihatović

  

Kategorija B – Umjetnost slastica: desert

Medalje

 

Natjecatelj

 

zlato

 

Mirjana Kozlina The Regent Esplanade Zagreb

srebro

 

Kristijan Kodrić La Torteria, Zagreb

srebro

 

Jasmin Kujundžić Liburnia Riviera Hoteli, Opatija

bronca

 

Ivana Vidaković Istraturist d.d., Umag

bronca

 

Ljiljana Krstinić Istraturist Umag d.d., Sol Umag

ptiznanje

 

Rafaela Mihatović Riviera Adria d.d., Poreč

ptiznanje

 

Marina Milohanović Riviera Adria d.d., Poreč

  

   

Kategorija C – Umjetnost slastica: Torta

Medalje

 

Natjecatelj

zlato

 

Mirjana Kozlina The Regent Esplanade Zagreb

srebro

 

Ivana Vidaković Istraturist d.d., Umag

srebro

 

Ljiljana Krstinić Istraturist Umag d.d., Sol Umag

srebro

 

Đurđica Žugec Hotel Minerva, Varaždinske Toplice

bronca

 

Kristijan Kodrić La Torteria, Zagreb

bronca

 

Rafaela Mihatović Riviera Adria d.d., Poreč

bronca

 

Jasmin Kujundžić Liburnia Riviera Hoteli, Opatija

priznanje

 

Vanja Krbavčić Horak Slastičarnica, Zagreb

priznanje

 

Marina Milohanović Riviera Adria d.d., Poreč

  

 

Kategorija D – slastičarska umjetnost

zlato

Mirjana Kozlina, The Regent Esplanade Zagreb

srebro

Marina Milohanović, Riviera Adria d.d.

srebro

Ljiljana Krstinić, Sol Umag, Istraturist d.d., Umag

bronca

Rafaela Mihatović, Riviera Adria d.d.

bronca

Ivana Vidaković, Hotel Melia Coral, Istraturist d.d., Umag

bronca

Zoran Stanisavljević, Hotel Melia Coral, Istraturist d.d., Umag

  

   

Kategorija E – Toplo-hladni desert od višnje

Medalje

 

Natjecatelj

srebro

 

Mirjana Kozlina, The Regent Esplanade

priznanje

 

Lucija Bilić, Hotel “Aristos”, Zagreb

  

   

Kategorija F – Topli desert od sira

Medalje

 

Natjecatelj

zlato

 

Mirjana Kozlina, The Regent Esplanade

srebro

 

Lucija Bilić, Hotel “Aristos”, Zagreb

  

Kategorija H – Veganski desert

Medalje

 

Natjecatelj

srebro

 

Jasna Horvat, Hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice

bronca

 

Ljiljana Krstinić, Istraturist d.d., Umag

 

   

Kategorija I – Desert bez glutena

Medalje

 

Natjecatelj

srebro

 

Mirjana Kozlina, The Regent Esplanade, Zagreb

 

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ