GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

ROZALIJA NERALIĆ PONOVO NAJBOLJA

Natjecanjem 2. kola “Zlatni grozd Međimurja”, u Čakovcu se nastavilo sedmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Već je ranije održano natjecanje u Kutini, a u prvoj polovici 2012. godine održati će se i natjecanja u PrimoÅ¡tenu, Vinkovcima i Zagrebu.
Natjecanje 2. kolo održano je u organizaciji Udruge kuhara Međimurske županije, te uz potporu Hotela Park, Turističke zajednice Međimurske županije te Turističke zajednice Grada Čakovca. Sudjelovalo je 9 natjecatelja sa svojim pomoćnicima, a pripremali su hladne plate od mesa zeca ili kunića, glavno jelo od svinjetine i vina, te hladne deserte od krušaka, lješnjaka i kakaa.
Radove natjecanja ocjenjivali su eminentni kuhari članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Miroslav Dolovčak, Branko Žufika te Grozdana Bohorč, a osim okusa vodili su računa i o složenosti pripreme pojedinog jela, kreativnosti u prezentaciji, pravilnom korištenju tehnika obrade namirnica i slično.
Najuspješnija u pripremi hladnih jela bila je Rozalija Neralić, a isti uspjeh ponovila je kod pripreme deserta.
Posebno veselje domaćinima donio je predstavnik Udruge kuhara Međimurske županije i tvrtke Vindija Zoran Herman koji je bio najbolji u pripremi glavnog jela.
Zbrojem bodova u sve tri kategorije dobiven je ukupni poredak, a i ovdje je najbolja bila Rozalija Neralić iz restorana „Cvjetno“, Studentskog centra Zagreb uz koju je na natjecanju bila pomoćnica Nadica Petričko. Drugo mjesto osvojile su predstavnice Hotela „Termal“ iz Daruvarskih Toplica i to natjecateljica Snježana Blažičko te pomoćnica Anita Franekić, a na treće su se plasirali predstavnici Olea Cateringa iz Umaga ,natjecatelj Marko Jovanović i pomoćnik Miloš Podunavac.
Sva pripremljena jela mogli su kušati brojni uzvanici na svečanoj večeri na kojoj su najboljima dodijeljena i priznanja te bogate nagrade sponzora. U sklopu večere Udruga kuhara Međimurske županije i njeni članovi Slađana Herman, Marija Borković, Alen Igrec i Luka Milković pripremili su i bogati „Međimurski stol“ na kojem su prezentirali tradicijska jela svog kraja.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski