GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Završio je 58. Ugostiteljsko-turistički zbor Slovenije

Ceremonijom dodjele nagrada, medalja i trofeja, 13. listopada u Termama Čatež uspješno je završio 58. Ugostiteljsko-turistički zbor Slovenije. Trodnevnom događaju prisustvovalo je oko 500 natjecatelja u 33 različitih kategorija i 72 izlagača ugostiteljske opreme. Kao i svake godine, brojni posjetitelji mogli su uživati u ovoj manifestaciji vještina, znanja i kreativnosti stručnog osoblja turističke djelatnosti.

Tradicionalni blagdan uglavnom ugostiteljskih struka, podržava tri kuta u složenu strukturu slovenskog turizma. Veliki događaj, koji je široj javnosti već odavno dobro poznat, događao se između 11 i 13 listopada 2011, a pogledan od strane 5.000 posjetitelja. Uz brojna atraktivna natjecanja u raznim disciplinama (poput izrade ledenih skulptura uživo), izloženi su bili vrhunski kulinarski i slastičarski radovi, brojni ugostiteljski proizvodi te su se vodile mnoge rasprave i tražile svježe ideje i nove smjernice za poboljšanje cjelokupne ugostiteljske usluge slovenskog turizma.

Na natjecanjima su dodijeljene 124 zlatne, 118 srebrnih i 81 brončanih medalja te 108 nagrada za sudjelovanje i dvije trake za kvalitetu.U Termama Čatež, predstavila se i hrvatska kulinarska reprezentacija te su izložili hladni stol prema propozicijama Kulinarske olimpijade uz centralnu artistiku od voća i povrća. Odabranici izbornika Marinka Jurešića: Slađana Herman, Nikolina Lončar, Anđelko Levanić, Kristijan Kodrić, Željko Bešenić i Marijan Bošnjak su za svoje radove osvojili brončanu medalju.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski