GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Završnica Kuharskog kupa u zagrebačkom Sheratonu održat će se 16. i 17. rujna

Natjecanjem 5. kola “Medeno srce Zagreba”, 16. i 17. rujna u Zagrebačkom Sheratonu završit će deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Nakon držanih 4. kola u Kutini, Čakovcu, Bjelovaru i Vinkovcima, u Zagrebu ćemo saznati novog ukupnog pobjednika i vlasnika velike kristalne kuhače.

Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Natjecanje 5. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara grada Zagreba, a na njemu će sudionici pripremati svečane hladne plate od svježeg lososa, DUKAT sireva i rotkvice,  glavno jelo od od pilećih prsa (file) i šparoga, a slastičarko umijeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta pripremljenog od meda, čokolade i jagoda.

Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.

Propizicije i program preuzmite ovdje
Prijavnicu za natjecanje preuzmite ovdje


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ