GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Zlatko Novak najuspješniji na Medenom srcu Zagreba

Natjecanjem 5. kola “Medeno srce Zagreba” zavrÅ¡eno je sedmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Samo natjecanje 5. kola održalo se u organizaciji Udruge kuhara grada Zagreba, a na njemu su sudionici pripremali svečane hladne plate od lososa i klica, glavno jelo od svinjske pisanice s mediteranskim povrćem i začinskim biljem, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme hladnog deserta pripremljenog od lješnjaka, meda i čokolade. Radove natjecatelja ocjenjivali su eminentni kuhari Stanko Erceg, Vladimir Balent, Gostimir Dragić i slastičarka Danica Trbušić koji su osobitu pažnju posvetili pravilnoj pripremi jela, vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela.

NajuspjeÅ¡niji u pripremi hladnih jela bilo je Zlatko Novak (Gasthof “In der Au”, Starnberg, Njemačka), u glavnom jelu najbolji je bio Zoran Herman (Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije), dok se u pripremi deserta najboljom pokazala Snježana Blažičko (Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice).

U ukopnom poretku 5. kola najbolji je bio dvadesetdvogodišnji Zlatko Novak iz okolice Varaždina i radnim mjestom u Njemačkoj sa već spomenutom pobjedom u pripremi hladne plate, drugim mjestom u desertu i nešto slabijom izvedbom u glavnom jelu gdje je osvojio tek peto mjesto. U jedinom nastupu ove godine u Hrvatskom kuharskom kupu, jedini bez pomoćnika, već iskusni sudionik raznih nacionalnih i međunarodnih natjecanja, ponovo je pokazao da je jedan od najboljih mladih kuhara Hrvatske. Na drugo mjesto plasirala se Snježana Blažičko, a na treće Rozalija Neralić (Restoran Cvjetno, SC Zagreb).

Tijekom finalne večeri za uzvanike je upriličen i show cooking pod pokroviteljstvom Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje. Zagrebačka mljekara Dukat nedavno je predstavila Brzo&Fino vrhnje za kuhanje u praktičnom pakiranju; u 0,5 i 1-litarskoj boci koju članovi HKS-a, kako zbog kvalitete proizvoda tako i praktičnosti pakiranja i upotrebe, preporučuju u profesionalnom i svakodnevnom kulinarstvu.

SUDIONICI NATJECANJA

1. Snježana Blažičko; Anita Franekić; Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice
2. Zoran Herman; Mladen Habunek; Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije
3. Rozalija Neralić; Nadica Petričko; SC Restoran Cvjetno, Zagreb
4. Damnjan Draganić; Filip Blažević; Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica
5. Marko Å arac; Kristijan Kodrić; Hotel “Westin”, Zagreb
6. Marko Jovanović; Miloš Podunavac; Olea Catering, Umag
7. Zlatko Novak; Gasthof „In der Au“, Starnberg, Njemačka

Kategorija A – Hladna plata
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Zlatko Novak Gasthof “In der Au”, Starnberg, Njemačka 66,67
2 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 58,00
3 Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb 56,67
4 Marko Jovanović Olea Catering, Umag 49,67
5 Snježana Blažičko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice 46,00
6 Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica 45,33
7 Marko Å arac Hotel The Westin, Zagreb 44,33
Kategorija B – Toplo jelo
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 64,00
2 Snježana Blažičko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice 62,00
3 Marko Jovanović Olea Catering, Umag 59,33
4 Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb 56,00
5 Marko Å arac Hotel The Westin, Zagreb 55,67
6 Zlatko Novak Gasthof “In der Au”, Starnberg, Njemačka 55,33
7 Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica 48,00
Kategorija C – Desert
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Snježana Blažičko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice 70,67
2 Zlatko Novak Gasthof “In der Au”, Starnberg, Njemačka 62,33
3 Marko Å arac Hotel The Westin, Zagreb 57,33
4 Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica 47,33
5 Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb 45,67
6 Marko Jovanović Olea Catering, Umag 38,33
7 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 34,33
Ukupni poredak
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Zlatko Novak Gasthof “In der Au”, Starnberg, Njemačka 184,33
2 Snježana Blažičko Hotel “Termal”, Daruvarske Toplice 178,67
3 Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb 158,33
4 Marko Å arac Hotel The Westin, Zagreb 157,33
5 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 156,33
6 Marko Jovanović Olea Catering, Umag 147,33
7 Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica 140,67

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO