GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Zlatko Novak po treći puta za redom podignuo pobjedničku skulpturu CRO TOP 10 natjecanja

U sklopu Sajma Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom velesajmu današnje cjelodnevno kuharsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je najboljeg od najboljih. Dobitnik prestižne nagrade i prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak kuhar iz varaždinskog restorana Bedem. Zlatko je u jakoj konkurenciji uspio obraniti dvostruki naslov te se po treći puta za redom okititi ovom titulom.

CRO TOP 10 je pozivno natjecanje, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) poput Kulinarske olimpijade ili Svjetskog kulinarskog kupa. Na kulinarskom poligonu Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu Sajma danas su se demonstrirale zavidne kuharske vještine, znanje, umijeće, brzina i spretnost.

Od 10 do 19 sati osmero hrvatskih kuhara <8dvoje su bili spriječeni doći u posljednji trenutak) borilo se za titulu najboljeg, pripremajući jela na zadane namirnice u kvalifikacijskom dijelu,  te na nepoznate namirnice u finalnom dijelu. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji u samo 60 minuta pripremili svoja jela, stručni je ocjenjivački sud u sastavu Miro Dolovčak, Marija Kuzminski i Gostimir Dragić bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušli su u finale.

U finale su se plasirali dvoje Varaždinaca, spomenuti Zlatko Novak te Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković, a njima se priključila mlada Ana-Marija Stanković, dvostruka pobjednica Hrvatskog kuharskog kupa.

Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su saznali tek ulaskom u kuhinju. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske nagrade uručili su im članovi Ocjenjivačkog suda HKS-a i gđa. Doc. Dr. Sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.

CRO TOP 10 je natjecanje kao šlag na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajma Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji će kušati preko 2000 porcija tradicionalnih hrvatskih jela koje su predstavljale Udruge kuhara Zagrebačke, Varaždinske, Istarske, Vukovarsko-srijemske, Primorsko-goranske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke. Prava poslastica očekuje nas u subotu kada je na programu  amatersko natjecanje u ukrašavanju Dolcela torti u kojima će sudjelovati posjetitelji Sajma. Oni će uz pomoć profesionalnih slastičarki ukrašavati već unaprijed pripremljene torte, a najbolji će tortu moći ponijeti kući.

 

Rezultati kuharskog natjecanja CRO TOP 10, 2019.

CRO TOP 10

22.02.2019., Zagrebački Velesajam

Kvalifikacije – glavno jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak

79,00

2

Ivan Tomas

72,33

3

Ana-Marija Stanković

72,00

4

Nikolina Lončar

69,00

5

Marko Martinac

63,33

6

Klaudio Mrkić

61,00

7

Marin Sambolek

60,67

8

Dario Špehar

57,00

Finale – glavno jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak

73,00

2

Ana-Marija Stanković

71,33

3

Ivan Tomas

67,33

Finale – desert

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak

75,67

2

Ana-Marija Stanković

70,33

3

Ivan Tomas

66,67

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

227,67

2

Ana-Marija Stanković, Vinkovci

213,66

3

Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin

206,33

4

Nikolina Lončar, Restoran Zlatan, Koprivnica

69,00

5

Marko Martinac, Restoran 4 Kantuna, Zadar

63,33

6

Klaudio Mrkić, Falkensteiner Hotel Adriana, Zadar

61,00

6

Marin Sambolek, Hotel Turist, Varaždin

60,67

8

Dario Špehar, Hotel Plitvice, Plitvička Jezera

57,00

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN