GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Zlatna jabuka – Još jedna pobjeda za Daria Špehara i Igora Jularića

Natjecanjem 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Jabuka”, nastavljeno je četrnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Natjecanje u Vinkovcima održano je u organizaciji Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko- srijemske županije i Hrvatskog kuharskog saveza, a uz potporu sponzora koji kontinuirano, od samog početka, podržavaju rad Udruge i ove manifestacije: Podravka d.d., Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci, Vinkoprom d.o.o., Računovodstvo RIS, Dukat d.d. te brojni drugi.

Ova dvodnevna manifestacija započela je u četvrtak, 11. travnja. Sudionici natjecanja prvo su krenuli u turistički obilazak i upoznavanje s lokalnim gastronomskim delicijama. Posjetili su Acin salaš u Tordincima te Seosko gospodarstvo Korođ. Uvečer, nakon sastanka, počeli su pripremati menu od tri slijeda za svečanu večeru za preko 300 uzvanika koja se održala sljedećeg dana u restoranu Barun Trenk. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od svinjskog filea, slanine od crne svinje i povrtne garniture, toplo glavno jelo od svinjskog buta, šljivovice s prilogom od gljiva i žitarica te desert od jabuka, meda, oraha i biskvitnog tijesta. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije Ocjenjivača HKS-a: Branko Žufika, Zlatko Sedlanić i Ivica Ljubek.

Neposredno prije početka službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili domaćin i predsjednik Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije gosp. Jozo Gale, predsjednik Ocjenjivačkog suda gosp. Branko Žufika, gradonačelnik grada Vinkovaca gosp. Ivan Bosančić te zamjenik župana Vukovarsko-Srijemske županije, gosp. Josip Dabro koji je ujedno i otvorio ovo izdanje „Zlatne jabuke“.

Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Dario Špehar s pomoćnikom Igorom Jularićem koji su predstavljali Hotel Plitvice i Hotel Jezero iz Plitvičkih Jezera. Drugo mjesto osvojio je Marin Sambolek i Dario Rodeš iz varaždinskog Hotela Turist, dok je Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotela u Varaždinu pripalo treće mjesto. Neizvjesna borba trajala je sve do ocjenjivanja posljednje kategorije, glavnog jela kojim je Špehar oduševio, baš kao što je slastičarka Sandra Jadek iz Udruge kuhara grada Orahovice oduševila u kategoriji desert. Atraktivan izložbeni stol svojim je aranžmanom od voća i povrća upotpunio član Sekcije za kulinarsku artistiku Hrvatskog kuharskog saveza, Stjepan Franjić.

Tijekom svečane večere okupljeni su mogli kušati sve ocijenjene kulinarske kreacije, zabaviti se uz pjesme Mate Bulića i Delta banda te osvojiti bogate nagrade u prigodnoj tomboli. Ujedno, tokom večeri, na aukciju su stavljene i dvije atraktivne torte. Sredstva prikupljena tombolom i aukcijom usmjerit će se u edukaciju mladih kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije.

Hrvatski kuharski kup nastavit će se nakon ljeta, kada su preostala još dva kola koja će se održati u Bjelovaru i Pregradi.

Rezultati natjecanja:

 Kategorija A – hladna plata

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

72,00

2

Marin Sambolek Hotel Turist, Varaždin

71,67

3

Tomislav Greganić Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

68,33

4

Sanja Jalšovec Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

63,00

5

Nikola Domislović Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

61,67

6

Tihomir Krijan Catering Gastro team, Slavonski Brod

54,67

7

Tea Šprem Taverna Alinea, Vinkovci

51,67

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj  

Bodovi

1

Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

79,00

2

Nikola Domislović Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

73,00

3

Marin Sambolek Hotel Turist, Varaždin

66,33

4

Sanja Jalšovec Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

65,00

5

Tomislav Greganić Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

61,00

6

Tea Šprem Taverna Alinea, Vinkovci

54,67

7

Martina Končevski Srednja strukovna škola Vinkovci

53,67

8

Tihomir Krijan Catering Gastro team, Slavonski Brod

53,33

Kategorija C – desert

Plasman

Natjecatelj Objekt

Bodovi

1

Sandra Jadek Udruga kuhara i slastičara Grada Orahovice

77,67

2

Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

67,33

3

Marin Sambolek Hotel Turist, Varaždin

66,33

4

Nikola Domislović Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

66,00

4

Tomislav Greganić Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

62,00

6

Tea Šprem Taverna Alinea, Vinkovci

56,33

7

Sanja Jalšovec Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

55,00

8

Martina Končevski Srednja strukovna škola Vinkovci

48,33

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj  

Bodovi

1

Dario Špehar Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

218,33

2

Marin Sambolek Hotel Turist, Varaždin

204,33

3

Nikola Domislović Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

200,67

4

Tomislav Greganić Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

191,33

5

Sanja Jalšovec Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

183,00

6

Tea Šprem Taverna Alinea, Vinkovci

162,67

7

Tihomir Krijan Catering Gastro team, Slavonski Brod

108,00

 

 

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO