GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Zlato, srebra i bronce za hrvatske kuhare i slasti─Źare na Svjetskom kulinarskom kupu

Od 22. do 27. studenog hrvatski kuhari i slasti─Źari predstavili su se na jednoj od najve─çih kulinarskoj smotri na svijetu ÔÇô Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu. Na natjecanje je otputovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Vara┼żdinske ┼żupanije te tri┬á kuhara i slasti─Źara koji su nastupili u individualnim kategorijama. Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jure┼íi─ç, i predsjednik Saveza Damir Crleni odabrali su ─Źlanove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na doma─çim natjecanjima HKS-a te me─Ĺunarodnim natjecanjima pod kapom WACS-a (Svjetskog udru┼żenja kuharskih saveza ).

U ponedjeljak, 24. studenog, Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija i Regionalni tim Vara┼żdinske ┼żupanije predstavili su jela u kategoriji ÔÇťhladna kuhinjaÔÇŁ. Oba tima osvojili su bron─Źane medalje za svoj nastup. Slijede─çeg dana svoje su radove predstavili sudionici u individualnim kategorijama. Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od sve─Źanog menija od 4 slijeda za jednu osobu te 4 razli─Źita finger fooda za ┼íest osoba. Rozalija Nerali─ç je u istoj kategoriji pripalo srebro, a istu je medalju osvojio i Ivan ─Éuki─ç u kategoriji Kulinarska artistika u sklopu koje je predstavio izlo┼żak od vo─ça i povr─ça.

U srijedu, posljednjeg dana, seniorska reprezentacija pripremala je menu za 110 osoba pred publikom koja se poslu┼żila posjetiteljima sajma Expogast u Restoranu nacija. Za svoj nastup seniori su osvojili srebrnu medalju! Juniorski tim je isto tako posljednjeg dana nastupao pred publikom broncu su osvojili za pripremu buffeta za 12 osoba na zadanu temu.

Hrvatski kuhari i slasti─Źari odsjeli su 50tak kilometara od Luksemburga, u pitoresknom mjesta┼ícu Bourscheidu, u malom obiteljskom hotelu gdje su se i pripremali za svoje nastupe. Tamo ih je posjetilo Hrvatsko dru┼ítvo u Luksemburgu za koje su ─Źlanovi Hrvatskog kuharskog saveza napravili malu kuharsku radionicu i demonstrirali im pripremu slavonskog ─Źobanca, vara┼żdinskog klipi─Źa, marinirani file orade, picek na podravski i srdele na savor te ih time prisjetili na skoro pa ve─ç njima zaboravljene okuse hrvatskih jela.

Na sajmu Expogast, gdje se odr┼żava ─Źitava manifestacija, uz takmi─Źenja i kulinarske eksponate posjetitelji mogu vidjeti mnogobrojne inovacije iz gastronomskom svijeta i ku┼íati brojne delicije koje su ve─çinom nedostupne u svakodnevnom ┼żivotu.

Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo jo┼í 55 drugih zemlja; 590 kuhara i slasti─Źara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, ┼íto sveukupno broji vi┼íe od 1500 kulinarskih majstora. Najpresti┼żniju titulu, najbolji od najboljih u kategoriji Seniorskik nacionalnih timo, ponovno je odnijela reprezentacija Singapura, ispred ┼ávedske i SAD-a.

Vi┼íe o natjecanju mo┼żete prona─çi na slu┼żbenoj stranici http://www.vatel.lu/competitions.php , a o sajmu na http://www.expogast.lu/#event644

Bro┼íuru Hrvatske kuharske reprezentacije mo┼żete preuzeti ovdje

Bro┼íuru Regionalnog tima Vara┼żdinske ┼żupanije mo┼żete preuzeti ovdje

SVJETSKI KULINARSKI KUP
22.-27. XI 2014., Luksemburg

Popis putnika:

Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija:
Tomislav Karamarko,     Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
An─Ĺelko Levani─ç,┬á┬á┬á Hotel Turist, Vara┼żdin
┼áime Vu─Źeti─ç,┬á┬á┬á┬á Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
Nikolina Lon─Źar,┬á┬á┬á┬á Hotel Zlatan, Koprivnica
Ivana Vidakovi─ç,┬á┬á┬á Hotel Riviera Adria, Valamar Riviera d.d., Pore─Ź
Zlatko Novak,┬á┬á┬á┬á Hotel Turist, Vara┼żdin

Nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija:
Damnjan Draganić,     Wellnesshotel Engel, Austrija
Denis Zec ,    Hotel Iadera, Falkensteiner, Zadar
Marko Martinac,     Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
Roko Tulić,    Konoba Roko, Bjelovar

Individualne kategorije:
Zoran Herman┬á┬á┬á Vindija d.d., Vara┼żdin
Rozalija Neralić     Restoran Cvjetno, SC Zagreb
Ivan Đukić     Catering-pizzeria Lipov hlad, Osijek

Regionalna kulinarska reprezentacija Vara┼żdinske ┼żupanije:
Bojan Bohor─Ź,┬á┬á┬á┬á Restoran Fantasy, Ludbreg
Grozdana Bohor─Ź,┬á┬á┬á Restoran Fantasy, Ludbreg
Mladen Habunek,┬á┬á┬á┬á Vindija d.d., Vara┼żdin
Marija Kuzminski,┬á┬á┬á Hotel Turist, Vara┼żdin
┼Żeljko Be┼íeni─ç,┬á┬á┬á┬á Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Vara┼żdinske Toplice

Prate─çe osoblje, ─Źlanovi tima:
Marinko Jurešić    Hotel Melia Istria Villas, Istraturist, Umag
Damir Crleni┬á┬á┬á┬á Hrvatski kuharski savez, Vara┼żdin
Jozo Gale┬á┬á┬á U.K. Vukovarsko-srijemske ┼żupanije
Jure Mili─Źevi─ç┬á┬á┬á┬á Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
Marijan Bošnjak     N.P.B. Dr. Ivan Barbot
Veronika Glibu┼íi─ç┬á┬á┬á┬á U.K. Vukovarsko-srijemske ┼żupanije
Ljiljana Sedlanić     Hotel Trakošćan, Trakošćan
Zlatko Sedlanić     Podravka d.d., Koprivnica
Aleksandar Aki Vuckovi─ç┬á┬á┬á┬á Hrvatski kuharski savez, Vara┼żdin


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Vara┼żdin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanovi─ç - 04

Autor: MARKO JOVANOVI─ć


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALI─ć