GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

ZORAN HERMAN NAJBOLJE KUHAO U ČAKOVCU

Natjecanjem 2. kola “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu je nastavljeno sedmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.
Događanje u Čakovcu održano je u organizaciji Udruge kuhara Međimurske županije te uz potporu Hotela Park, Međimurske županije, grada Čakovca, turističkih zajednica županije i grada te tjestenina Marodi.

Sudjelovalo je 6 natjecatelja sa svojim pomoćnicima, a pripremali su svečane hladne plate od riječne ribe i povrća, glavno jelo od svinjskog buta s vinom i prosom te hladne deserte od kestena i bijele čokolade.
Radove natjecatelja ocjenjivali su eminentni kuhari članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Marijan Hornung, Marinko Jurešić te Grozdana Bohorč, a osim okusa vodili su računa i o složenosti pripreme pojedinog jela, kreativnosti u prezentaciji, pravilnom korištenju tehnika obrade namirnica itd.

Veselje domaćinima donio je predstavnik Udruge kuhara Međimurske županije i tvrtke Vindija Zoran Herman koji je bio najbolji u pripremi hladnog jela, ali i dovoljno dobar u preostale dvije kategorije da bi sakupio dovoljno bodova koji su mu donijeli i ukupnu pobjedu na natjecanju. Najbolje glavno jelo pripremio je još jedan predstavnik varaždinske Vindije Mladen Habunek, a kod deserta je titulu pobjednika odnio Damnjan Draganić iz Falkensteiner Therapia hotela u Crikvenici.

Sva pripremljena jela mogli su kušati brojni uzvanici na svečanoj večeri na kojoj su najboljima dodijeljena i priznanja te bogate nagrade sponzora. U sklopu večere Udruga kuhara Međimurske županije i njeni članovi pripremili su i bogati „Međimurski stol“ na kojem su prezentirali tradicijska jela svog kraja.

SUDIONICI NATJECANJA

1. Zoran Herman, Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije
2. Mladen Habunek,    Vindija d.d., Varaždin
3. Denis Zec;    Ivanka PetriÅ¡ko: Hotel “Terme Jezerčica”, Donja Stubica
4. Ante Babić; Stipe Perković: Restoran “Il padrino”, Zadar
5. Ante Ojdanić; Bruno Šarić: Restoran De Belly, Split
6. Damnjan Draganić; Filip Sočković: Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

Već je ranije održano natjecanje u Kutini, a u prvoj polovici 2012. godine održati će se i natjecanja u Zadru, Vinkovcima i Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Najboljima u pojedinom kolu se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI