Pristupnica

Članstvo u HKS-u je dobrovoljno. Članom Saveza može postati svaka pravna i fizička osoba. Pravna osoba svoje članstvo u Savezu ostvaruje putem ovlaštenog predstavnika.

Članstvo u HKS-u dijeli se na:

 a) redovne članove

Svaka udruga i savez kuhara, slastičara i pizzaiola Republike Hrvatske mogu postati Članicom HKS-a kao redovni članovi

b) potporne članove

svi kuhari, slastičari i pizzaioli radi ostvarivanja i unapređenja zajedničkih ciljeva, interesa i djelatnosti kao i zaštite prava struke mogu postati Članicom HKS-a kao potporni članovi. Potporni članovi nemaju pravo glasa osim u izboru predsjednika i dva dopredsjednika.

c) počasne članove

Svojstvo počasnog člana s pripadajućim naslovom može dodijeliti samo Skupština HKS-a, na prijedlog Upravnog odbora pravnoj ili fizičkoj osobi koja je zaslužna za razvoj HKS-a i kulinarstva u Republici Hrvatskoj.

d) pridružene članove

Članicom HKS-a mogu postati u svojstvu pridruženog člana i pravne osobe koje su svojom djelatnošću vezane uz kulinarstvo i slastičarstvo i nemaju pravo glasa.

Stjecanjem članstva u Udruzi/županijskom savezu član istovremeno stječe i članstvo u HKS-u

Članovi mogu postati svi punoljetni kuhari i slastičari s hrvatskim državljanstvom, osobe koje su vezane uz kulinarsku struku ili samo žele podržavati rad Saveza, kao i kuhari iz drugih država mogu postati članovi Saveza. 

Učlanjenje u HKS je vrijedno jer se time postaje član velike kulinarske obitelji koja svojim članovima omogućuje niz pogodnosti – od sudjelovanja na edukacijama i kreativnim radionicama, sudjelovanja na nizu manifestacija, kontaktiranje i druženje s kolegama u struci, mogućnost stalnog stručnog usavršavanja i dr. Osim toga svaki član saveza besplatno prima naše glasilo – časopis “Hrvatski kuhar”.

Godišnja članarina za pojedince iznosi 25.00 EUR za redovne članove, a 10.00 EUR za učenike, studente i umirovljenike.
 

Za učlanjenje u HKS dovoljno je ispuniti niže navedeni formular, a nakon što ga primimo upisat ćemo vas u članstvo i poslati vam uplatnicu za članarinu.

Ukoliko ste već član saveza, članarinu možete podmiriti:
- mobilnim bankarstvom
- općom uplatnicom 

Podaci za plaćanje:
Hrvatski kuharski savez
Ul. Josipa Vargovića 4, 
48000 Koprivnica
IBAN: HR4723400091110119472

Ispunite našu online pristupnicu

Struka
Struka ostvarena