Održane radionice akademije u suradnji s nacionalnom udrugom Obiteljski i mali hoteli

Kategorija vijesti
Hrvatski kuharski savez nastavio je suradnju s Nacionalnom udrugom Obiteljskih i malih hotela te su zajedničkim snagama organizirali 3 različite specijalizirane radionice u cilju dodatne edukacije kuhara i slastičara, članova obiteljskih i malih hotela Hrvatske.

U studenom i prosincu, u kuharskom kabinetu Hrvatske kulinarske akademije u sklopu hotela Trakošćan, radionice je posjetilo 20-ak kuhara i slastičara – članova spomenute Udruge. Sudjelovali su na slijedećim radionicama:

1)Kreativna kuhinja kontinentalne Hrvatske prema sezonskim namirnicama
Datum održavanja:03.-04. prosinca 2015.Predavač: Marija Kuzminski

2)Kreativna kuhinja Dalmacije prema sezonskim namirnicama
Datum održavanja:08.-09. prosinca 2015.       Predavač: Dragan Visković

3)Kreativna kuhinja Istre i Kvarnera prema sezonskim namirnicama
Datum održavanja:10.-11. prosinca 2015.      Predavač: Dragan Visković

Cilj radionica jest upoznati sudionike sa novim tehnologijama pripreme i pristupa hrani u okvirima tržišnih trendova. Praktičnim vježbama povećati razinu stručnosti i potrebnih vještina sa ciljem podizanja opće kvalitete i usluge na viši nivo. Tradicijska klasična jela pripremati na jedan novi, moderniji način, a ipak zadržati okuse i mirise u okvirima podneblja.

Na svakoj od navedenih dvodnevnih radionica, sudionici su imali priliku slušati i predavanje o vegetarijanskoj kuhinji gđe. Romine Mlinarević.

Galerija slika

Podijeli