U studenom i prosincu, u kuharskom kabinetu Hrvatske kulinarske akademije u sklopu hotela Trakošćan, radionice je posjetilo 20-ak kuhara i slastičara – članova spomenute Udruge. Sudjelovali su na slijedećim radionicama:
1)Kreativna kuhinja kontinentalne Hrvatske prema sezonskim namirnicama
Datum održavanja:03.-04. prosinca 2015.Predavač: Marija Kuzminski
2)Kreativna kuhinja Dalmacije prema sezonskim namirnicama
Datum održavanja:08.-09. prosinca 2015. Predavač: Dragan Visković
3)Kreativna kuhinja Istre i Kvarnera prema sezonskim namirnicama
Datum održavanja:10.-11. prosinca 2015. Predavač: Dragan Visković
Cilj radionica jest upoznati sudionike sa novim tehnologijama pripreme i pristupa hrani u okvirima tržišnih trendova. Praktičnim vježbama povećati razinu stručnosti i potrebnih vještina sa ciljem podizanja opće kvalitete i usluge na viši nivo. Tradicijska klasična jela pripremati na jedan novi, moderniji način, a ipak zadržati okuse i mirise u okvirima podneblja.
Na svakoj od navedenih dvodnevnih radionica, sudionici su imali priliku slušati i predavanje o vegetarijanskoj kuhinji gđe. Romine Mlinarević.