Iako nešto mlađe natjecanje, Hans Buschens Young Chef Challenge ustabililo se kao najbolje svjetsko individualno kuharsko natjecanje za mlade kuhare do 23 godine. Uz natjecanja Global Chefs Challenge i Global Pastry Chefs Challenge, prije nekoliko godina počelo se održavati i ovo natjecanje za najmlađe profesionalce u kuharskoj struci. Natjecanje se kao i njegova „velika braća“ održava svake dvije godine i to u dvije faze. Po jedan kuhar iz svake zemlje članice WORLDCHEFS-a zajedno s pomoćnikom dobiva priliku predstaviti sebe i svoju zemlju te pokazati svoje kuharsko umijeće na europskom kvalifikacijskom natjecanju. Najbolji iz kvalifikacija sudjeluju u završnici koja se odvija u sklopu Svjetskog kuharskog kongresa, svaki puta u drugom gradu. Slijedeća završnica očekuje nas 2020. godine u St. Petersburgu.
Kako Hrvatska pripada (po podjeli WORLDCHEFS-a) u Južnu Europu, hrvatski predstavnici sudjeluju u polufinalnoj skupini zajedno sa predstavnicima Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Cipra, Češke, Francuske, Italije, Malte, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Portugala, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Španjolske i Turske.