Hans Buschens Young Chef Challenge

Iako nešto mlađe natjecanje, Hans Buschens Young Chef Challenge ustabililo se kao najbolje svjetsko  individualno kuharsko natjecanje za mlade kuhare do 23 godine. Uz natjecanja Global Chefs Challenge i Global Pastry Chefs Challenge, prije nekoliko godina počelo se održavati i ovo natjecanje za najmlađe profesionalce u kuharskoj struci. Natjecanje se kao i njegova „velika braća“ održava svake dvije godine i to u dvije faze. Po jedan kuhar iz svake zemlje članice WORLDCHEFS-a zajedno s pomoćnikom dobiva priliku predstaviti sebe i svoju zemlju te pokazati svoje kuharsko umijeće na europskom kvalifikacijskom natjecanju. Najbolji iz kvalifikacija sudjeluju u završnici koja se odvija u sklopu Svjetskog kuharskog kongresa, svaki puta u drugom gradu. Slijedeća završnica očekuje nas 2020. godine u St. Petersburgu.

Kako Hrvatska pripada (po podjeli WORLDCHEFS-a) u Južnu Europu, hrvatski predstavnici sudjeluju u polufinalnoj skupini zajedno sa predstavnicima Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Cipra, Češke, Francuske, Italije, Malte, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Portugala, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Španjolske i Turske.

 

hbc