Svjetski kulinarski kup

Svjetski kulinarski kup je uz Kulinarsku Olimpijadu najveće kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već preko 40 godina. Od  24. do 29. studenog 2018., Luksemburg je ponovo bio mjesto susreta za preko 3000 kuhara i slastičara iz 76 različitih država. Sajam kao i kulinarska natjecanja posjeti preko 50000 posjetitelja, a natjecatelji dobe priliku kroz različite kategorije prepustiti se mašti i kreaciji koju možda ne mogu izraziti kroz svoj svakodnevni posao.

Svjetski kulinarski kup jedna je od najboljih platformi za predstavljanje kuhara i slastičara te njihovih vještina i znanja, a kroz te dane imaju priliku upoznati se s posljednjim novitetima u gastro industriji i najnovijim kuharskim i slastičarskim tehnikama te steći nova znanja.

Cilj Svjetskog kulinarskog kupa je prvenstveno promocija kulinarstva te kuharske i slastičarske struke. Njime se želi skrenuti pažnja na kulinarsku profesiju i važnost nacionalnih kuharskih saveza. Održavanjem takvim natjecanja potiče se konkurentnost kuhara i slastičara te razvoj svjetskog kulinarstva. Idealno je mjesto za edukaciju kuhara i slastičara, prezentaciju noviteta u svijetu kulinarstva, razmjenu ideja i iskustva koje naši reprezentativci šire ostatkom godine, a posebice na radionicama Hrvatske kulinarske akademije.

Luxembourg