Sekcija za kulinarsku i slastičarsku artistiku

30. studenog 2011. održana je Osnivačka skupština Sekcije za kulinarsku i slastičarsku artistiku.

 

Osnovni cilj Sekcije za kulinarsku artistiku je upoznavanje kolega s ovom specifičnom kulinarskom granom i razmjena iskustava vezano za ovu relativno nepoznatu kulinarsku granu u Hrvatskoj. Sekcija pruža pomoć kolegama koji su se upustili u ovu „avanturu“ tako da im se kroz edukaciju i literaturu približe osnove te pomaže kod nabave specijaliziranih setova noževa i druge opreme za rad kako bi lakše napredovali.
Kulinarska artistika raširenija je u svijetu te je sastavni dio svih najboljih svjetskih kulinarskih natjecanja kao što su Kulinarska olimpijada i Svjetski kulinarski kup.

Sekcija za kulinarsku artistiku godinama sudjeluje na svim kolima Hrvatskog kuharskog kupa te drugim manifestacijama u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Kuharskih udruga diljem Lijepe Naše.

Sekciju broji desetak aktivnih članova.

Istaknuti članovi sekcije:

Ivan Đukić 
-    osvajač zlatne medalje na Nacionalnom kupu
-    osvajač 3 srebrne te jedne brončane medalje na Svjetskom kulinarskom kupu
-    osvajač brončane medalje na IKA - Kulinarskoj olimpijadi

Marijan Bošnjak 
-    osvajač zlatne medalje na nacionalnom kupu
-    nositelj diploma sa Svjetskog kulinarskog kupa te Kulinarske olimpijade

Dražen Šafar-crni 
-    osvajač zlatne medalje na nacionalnom kupu
-    nositelj diplome sa svjetskog kulinarskog kupa

Ističemo i kolege koji su također dio sekcije i vrijedno se pripremaju za izazove koji ih očekuju u skoroj budućnosti :

Dean Gluhak 
Roko Matković
Ivan Uršić
Toni Rajaković
Stjepan Franjić 
Diana Jeličić
Niko Štokić

Sekcija za kulinarsku artistiku će nastaviti s promocijom ove kulinarske grane i nastojati  aktivirati što više kolega koji su se odlučili okušati u ovom specifičnoj kulinarskoj vještini te im pružiti podršku i pomoći u daljnjem razvoju