Ponekad, najveća kulinarska otkrića nastaju iz nesreće – slučajne pogreške u receptu, neočekivane reakcije sastojaka ili jednostavne improvizacije koje rezultiraju remek-djelima. Evo nekoliko… Pročitajte više...
U svijetu u kojem su molecular gastronomy, fusion koncepti i eksperimentalni jelovnici postali standard u vrhunskim restoranima, postavlja se pitanje – može li tradicionalna kuhinja preživjeti u eri… Pročitajte više...
Tradicionalna kuhinja čuva duh prošlih vremena, okuplja obitelji i priča priče koje se prenose generacijama. No, mladi chefovi diljem svijeta sve češće propituju stare recepte, kombinirajući ih s… Pročitajte više...
Gastronomski svijet svake godine s nestrpljenjem iščekuje rezultate prestižnih rangiranja najboljih restorana. Ovogodišnja lista The World's 50 Best Restaurants donijela je nova imena na vrh, no… Pročitajte više...
Europsko regionalno polufinale Worldcefs European Grand Prixa 2025. godine/Global Chefs Challenge, održano u talijanskom Riminiju donijelo je hrvatskim chefovima, članovima Hrvatskog kuharskog saveza… Pročitajte više...
Otvoreni su Dani hrvatskog kulinarstva, manifestacija posvećena ljubiteljima gastronomije, vrhunskim chefovima i mladim talentima iz cijele Hrvatske! U Žatici nas od danas očekuju razna natjecanja,… Pročitajte više...
Hrvatski kuharski savez, zajedno s članovima Udruge kuhara varaždinske županije, i ove godine je s radošću podržao Društvo osoba s invaliditetom Varaždin na Danu otvorenih vrata, koji se održao 7.… Pročitajte više...
U sklopu obilježavanja Dana općine Mali Bukovec, održano je peto po redu natjecanje u kuhanju kotlića, koje je okupilo oko trideset ekipa iz cijele regije. Pročitajte više...
Potpredsjednica HKS-a, Jadek Sandra, održala je izuzetno zanimljiv i inspirativan Masterclass pod nazivom "Tradicionalni Okusi u Modernom Slastičarstvu" te Dražen Šafar, predsjednik Udruga… Pročitajte više...