Održan prvi webinar "Uvod u natjecateljske standarde"

Kategorija vijesti
21. i 22. ožujka naši reprezentativci, natjecatelji i članovi stručnog stožera, Nikolina Lončar, Tomislav Karamarko i Marin Pozder sudjelovali su na Worldchef webinaru "Uvod u natjecateljske standarde" kojeg je držao iskusni kulinarski sudac Gert Klötzke.

Gert je certificirani je sudac Worldchefs i bivši predsjednik Odbora za kulinarska natjecanja u Worldchefs-u.  Osvojio brojne nagrade na međunarodnoj kulinarskoj sceni, uključujući kuhar godine u Švedskoj i prva mjesta na Kulinarskoj Olimpijadi 2000. i 2004. Također je gastronomski savjetnik za Nobelovu zakladu i počasni doktor na Sveučilištu Umeå, gdje obnašao je dužnost profesora gastronomije.

Važnije za nas, chef Gert Klötzke kroz webinar je prenio brojne savjete koji pomažu natjecateljima u lovu na najsjajnija odličja na međunarodnim natjecanjima. Stoga su naši polaznici u sklopu priprema za Bocuse d'Or 2024 i Kulinarski Olimpijadu 2024 prenijeli novousvojena znanja na širi izbor hrvatskih kulinarskih reprezentativaca te kroz preko 250 slide-ova donijeli konkretne primjere dobre i loše prakse natjecatelja u kuhinji. Webinar se održao jučer u trajanju od gotovo puna tri sata.

Za one reprezentativce koji nisu mogli prisustvovati, moći će se priključiti u ponovljenom webinaru namjenjen za Sekciju ocjenjivača HKS-a koji će se održati 17. travnja u 09:00 sati. Treći u nizu tog webinara biti će otvoren za članove HKS-a uz simboličnu kotizaciju koja će se namjeniti za pripreme Reprezentacije na međunarodnoj sceni.

Galerija slika

Podijeli