
Hrvatska – koju mnogi s pravom nazivaju “najljepšim europskim vrtom” – nesumnjivo ima bogatu gastronomsku ponudu i tradiciju, u kojoj značajno mjesto zauzima tjestenina; šurlice, fuži, taškrle, pljukanci, trganci…. Odavno je poznato da je ona dio bogate kulinarske tradicije i posebnosti, te da je u hrvatskim recepturama odoljela globalnim trendovima, a mnogi hrvatski restorani upravo su prepoznatljivi po atraktivnosti, kvaliteti i autentičnosti kulinarske, tjesteničarske ponude. Podstrek nam daju informacije da unatrag 10-tak godina hrvatski proizvođači proizvode vrhunsku tjesteninu prepoznatu i izvan naše granice, a ne samo od strane turista koji posjećuju našu zemlju. Vrijeme je da napravimo iskorak te da započenemo terminošloški koristiti novi brand – „hrvatska tjestenina“. Tjestenina, pašta, itd. je dio naše svakodnevnice bilo na skromnom hrvatskom ili svjetskom stolu, bilo u bogatoj restoranskoj ponudi. Ona je ljubimica i bogatih i siromašnih, i gurmana, ona je srce kulinarstva. Ovim kongresom želimo da ovo srce još snažnije kuca na hrvatskom gastronomskom stolu. Nadamo se da će vam ova tema biti dovoljno intrigantna, aktualna i poticajna, kako bi se priključili našim zajedničkim naporima da dademo odgovarajući doprinos stručnoj i praktičnoj misli o priči o tjestenini uopće, te posebice o njenom značaju i ulozi u tradicionalnoj gastronomskoj baštini u suvremenom hotelsko-turističkom sektoru Republike Hrvatske – poručuje Stjepan Odobašić, glavni organizator.
Prijave za natjecanje šaljite na: robinson@robinson.hr
Program Conpaste preuzmite ovdje
Propozicije seniorskog natjecanja preuzmite ovdje
Propozicije juniorskog natjecanja preuzmite ovdje