Savez

U spomen Slavku Večeriću kuhari se ponovno okupili na Kuharskom kupu u Pregradi

Natjecanje je započelo u petak, 27. rujna okupljanjem sudionika u OPG Halapir. U popodnevnim satima, natjecatelji su počeli pripremati svečani menu od tri slijeda. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, kruška i naravno grojzdja. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije: Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.

Pridružite nam se u obilježavanju Međunarodnog dana kuhara

Svake godine u obilježavanju ovog dana sudjeluje preko 100 država iz čitavog svijeta uključujući i Hrvatsku, a taj se broj iz godine u godinu povećava. Namjera je da u projekt uključite vrtiće i/ili škole iz Vaše lokalne zajednice te da se zabavite s djecom uz učenje o zdravoj prehrani. S Vašim vodstvom i edukacijom, djeca mogu sami kreirati „zdrave recepte“ i jela kroz koja će lakše shvatiti i prihvatiti vrijednost i značaj zdrave prehrane.

U Belom Manastiru organizirano 1. Državno prvenstvo u pripremi fiša

Uz tradicionalno Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša na kojemu su se predstavili amateri, ove je godine po prvi puta organizirano i Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiša na kojemu su se predstavili pobjednici brojnih natjecanja u kuhanju ribljih paprikaša održanih izvan Baranje. U sklopu Prvenstva Baranje natjecalo se 250 sudionika, dok je sat vremena kasnije s natjecanjem započelo i 20 sudionika Državnog prvenstva.

Članovi Udruge kuhara Varaždinske županije sudjelovali na manifestaciji "Bučograd"

Drugu godinu za redom, za vrijeme trajanja Špancirfesta, u atriju Varaždinske županijske palače odvija se manifestacija pod nazivom „Bučograd“. Manifestacija je pokrenuta 2018. godine s ciljem promocije varaždinskog bučinog ulja te poljoprivrednih i drugih proizvoda specifičnih za varaždinski kraj.

Istaknuti članovi HKS-a prisustvovali "Chefs for life" gala večeri

Vaso Vulin, vlasnik Ville Vulin, prvog hrvatskog boutique hotelu s pet zvjezdica, bio je domaćin ove večere te je istom ujedno okrunio uspješnu godinu u kojoj je njegov hotel i restoran osvojio čitav niz međunarodnih nagrada. Večera se odvijala u izvedbi vrhunskih Michelinovih chefova i svjetskih gastronomskih prvaka Ljubice Komlenić, Fausta Arrighija i Annamarie Farina. Večeri su također prisustvovali Diego Toscani, poznati talijanski biznismen koji u svom timu ima jako puno Michelinovih chefova te dr.

Osnovana je Udruga kuhara i slastičara Koprivničko-križevačke županije (UKS-KKŽ)

Cilj udruge je okupiti profesionalne kuhare i slastičare s područja županije, učenike i studente ugostiteljskih, prehrambenih i turističkih smjerova. ali i sve one koji gaje ljubav prema hrani i kuhinji kako bi zajedničkim radom pozitivno afirmirali struku te ostvarivali bolje socijalne i ekonomske uvijete rada u segmentu kulinarstva.

Titula renesansnog kraljevskog kuhara pripala Marinku Jurešiću

Natjecanje pod pokroviteljstvom Podravke bilo je međunarodnog karaktera, a na njemu su sudjelovali profesionalni kuhari iz Hrvatske i okolnih zemalja koji su se natjecali u pripremi jela pred mnoštvom okupljenih posjetitelja držeći se striktno srednjovjekovnih receptura i namirnica. U pripremi jela korištene su namirnice specifične za srednjovjekovno doba pa su se tako na  kraljevskom stolu tako našla jela od kopuna, vepra i divljači te delicije od koprive. 

Pripreme Regionalnog i Community Catering tima za IKA Kulinarsku olimpijadu

Uz članove Nacionalnog seniorskog tima te individualne natjecatelje, Hrvatsku će na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu 2020. predstaviti i Regionalni tim Varaždinske županije te Community Catering tim. Natjecatelji obaju timova već su započeli sa zahtjevnim pripremama za nadolazeće natjecanje. 

Za Regionalni tim Varaždinske županije ovo će biti četvrto predstavljanje na ovom prestižnom natjecanju na kojemu je 2016. godine sudjelovalo preko 2000 kuhara i slastičara iz 59 zemalja svijeta. 

Poziv za isticanje kandidature za rukovodstvo i tijela Hrvatskog kuharskog saveza

Poziv za isticanje kandidature za  predsjednika, dva dopredsjednika te članove Nadzornog odbora i Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

IZBOR PREDSJEDNIKA I DVA DOPREDSJEDNIKA

Pravo isticanja kandidature za predsjednika i dva dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza imaju svi članovi s podmirenom članarinom za 2019. godinu na dan 01. rujan 2019.