Savez

2. kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se u Solinu 11. i 12. ožujka

Natjecanjem „Plitvička rapsodija“ natjecatelji su skupili i prve bodove u "borbi" za veliku kristalnu kuhaču. No ukoliko niste prisustvovali na prvom kolu, još nije kasno da se uključite jer po pravilima natjecanja, u konačni poredak uvrštava se najboljih 4 od 5 kola, odnosno za natjecatelje koji će sudjelovati u svim natjecanjima, obrisat će se najlošiji bodovi.

Izabrano novo rukovodstvo Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

Skupština HKS-a je početkom godine izglasala odluku o provedbi elektroničkog glasovanja za predsjednika i dva dopredsjednika HKS-a te su glasovanju mogli pristupiti svi redovni i potporni članovi HKS-a koji su uplatili članarinu do 01. rujna 2019 godine. Glasovanje se provodilo putem internetske stranice kuhar.hr, a svi članovi koji su ostvarili pravo glasa o tome su dobili obavijesti i mogli su obrascu za glasovanje pristupiti u periodu od 08. studenog 2019., u 14:00 sati do 15. studenog 2019. do 14:00 sati.

In memoriam Viljam Cvek

Život je lijep“ govorio je često i s osmjehom na licu, naš prijatelj Vili, veliki chef, meštar kuhinje, promotor hrvatske gastronomije i prvi predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza te prvi urednik revije „Kuhar“. Vili je doista volio život i u to nas uvjeravao svim svojim osjećajima. Na svoj osobiti način zaljubljen u minula vremena, Rovinj, Istru i Sredozemlje, Vili je od svih nas tražio samo jedno: da kuhamo s emocijama!

Poziv za isticanje kandidature za rukovodstvo i tijela Hrvatskog kuharskog saveza

Poziv za isticanje kandidature za  predsjednika, dva dopredsjednika te članove Nadzornog odbora i Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

IZBOR PREDSJEDNIKA I DVA DOPREDSJEDNIKA

Pravo isticanja kandidature za predsjednika i dva dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza imaju svi članovi s podmirenom članarinom za 2019. godinu na dan 01. rujan 2019.

WorldChefs seminar za ocjenjivače u sklopu Dana hrvatskog

WorldChefs sudački seminar namijenjen je timovima ili pojedincima koji žele steći uvid u međunarodne standarde kulinarskih natjecanja. Bilo da se radilo o natjecateljima, sucima ili sucima početnicima, jednodnevni seminar WorldChefs-a pruža korisne informacije o trenutnim pravilima i kriterijima koji se primjenjuju tijekom natjecanja te također pruža uvid u uobičajene pogreške koje treba izbjegavati. Sudački seminari obavezni su za sve koji žele postati WorldChefs odobreni suci.

Vijesti iz Udruga

U četvrtak 17. Listopada, održan je 2. Sajam OPG-ova na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku (FAZOS). Na sajmu su svoje proizvode izložili sadašnji i bivši studenti u svrhu pokazivanja znanja stečenih na fakultetu.  Posjetitelji sajma mogli su uživati u raznolikoj ponudi proizvoda kao što su: batat, jabuke, med, vino, razni đemovi, proizvodi od sušenog voća i mnogi drugi. 

U spomen Slavku Večeriću kuhari se ponovno okupili na Kuharskom kupu u Pregradi

Natjecanje je započelo u petak, 27. rujna okupljanjem sudionika u OPG Halapir. U popodnevnim satima, natjecatelji su počeli pripremati svečani menu od tri slijeda. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, kruška i naravno grojzdja. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije: Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.

Pridružite nam se u obilježavanju Međunarodnog dana kuhara

Svake godine u obilježavanju ovog dana sudjeluje preko 100 država iz čitavog svijeta uključujući i Hrvatsku, a taj se broj iz godine u godinu povećava. Namjera je da u projekt uključite vrtiće i/ili škole iz Vaše lokalne zajednice te da se zabavite s djecom uz učenje o zdravoj prehrani. S Vašim vodstvom i edukacijom, djeca mogu sami kreirati „zdrave recepte“ i jela kroz koja će lakše shvatiti i prihvatiti vrijednost i značaj zdrave prehrane.