
Hladna plata od povrća
Priprema 1
Brokulu kuhamo, napravim pire i umiješamo sirni namaz, začine i želatinu. Dio mrkve narežemo i blanširamo. Drugio dio mrkve skuhamo, razradimo u multipraktiku i protisnemo kroz fino sito te dodamo sirni namaz, želatinu i začine. Ostatak sirnog namaza izradimo u s pjenicu te dodamo konzervirani grah , želatinu i začine. U kalup slažemo blanširanu mrkvu, u tankom sloju pire od brokule, zatim pire od mrkve i na kraju pjenicu od sirnog namaza i graha. Kalup stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.
Priprema 2 – suza
Pire od brokule protisnemo kroz sito , dodamo sirni namaz, začine i želatinu. Špinat kuhamo, povežemo s bešamelom , razradimo u multipraktiku i protisnemo kroz fino sito. Žutu mrkvu skuhamo, razradimo u multipraktiku, pritisnemo kroz fino sito te
dodamo sirni namaz, začine, kurkumu i želatinu. Na podlogu slažemo sloj pirea od brokule, zatim pjenicu od sira , potom špinat s bešamelom i završimo sa žutom mrkvom. Stavimo u hladnjak da se dobro ohladi i oblikujemo suze.
Priprema 3 – kuglice
Artičoku izradimo u multipraktiku ,dodamo mozzarelle i začinimo. Oblikujemo kuglice koje uvaljamo u sezam. Od šumskog voća napravimo umak. Prokulice, šparoge, timijan i list od krumpirovog tijesta koristimo za dekoraciju.