Hladna plata od povrća

Željko Kukučka hks
Željko Kukučka
Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u Primoštenu 2010.
Hladna plata od povrća
Priprema

Priprema 1
Brokulu kuhamo, napravim pire i umiješamo sirni namaz, začine i želatinu. Dio mrkve narežemo i blanširamo. Drugio dio mrkve skuhamo, razradimo u multipraktiku i protisnemo kroz fino sito te dodamo sirni namaz, želatinu i začine. Ostatak sirnog namaza izradimo u s pjenicu te dodamo konzervirani grah , želatinu i začine. U kalup slažemo blanširanu mrkvu, u tankom sloju pire od brokule, zatim pire od mrkve i na kraju pjenicu od sirnog namaza i graha. Kalup stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.

Priprema 2 – suza
Pire od brokule protisnemo kroz sito , dodamo sirni namaz, začine i želatinu. Špinat kuhamo, povežemo s bešamelom , razradimo u multipraktiku i protisnemo kroz fino sito. Žutu mrkvu skuhamo, razradimo u multipraktiku, pritisnemo kroz fino sito te

dodamo sirni namaz, začine, kurkumu i želatinu. Na podlogu slažemo sloj pirea od brokule, zatim pjenicu od sira , potom špinat s bešamelom i završimo sa žutom mrkvom. Stavimo u hladnjak da se dobro ohladi i oblikujemo suze.

Priprema 3 – kuglice
Artičoku izradimo u multipraktiku ,dodamo mozzarelle i začinimo. Oblikujemo kuglice koje uvaljamo u sezam. Od šumskog voća napravimo umak. Prokulice, šparoge, timijan i list od krumpirovog tijesta koristimo za dekoraciju.

Sastojci
0,15 kg brokule
0,30 kg mrkve
0,10 kg šparoga
0,05 kg prokule
0,10 kg žute mrkve
0,10 kg špinata
0,15 kg šparoga
0,15 kg artičoka
0,10 konzerviranog graha
0,80 kg sirnog namaza
0,15 kg mozzarelle
0,15 kg šumskog voća
0,10 l mlijeka
0,05 kg brašna
0,03 maslaca
0,15 l slatkog vrhnja
sezam, đumbir, kurkuma, timijan
češnjak, sol, papar
10 listića želatine
list krumpirovog tijesta