Desert od lješnjaka, kruške i kakaa

Rozalija Neralić hks
Rozalija Neralić
Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.
Beze Košarice
Priprema

U prohlađeno dodamo 7 dkg maslaca (pjenasto izrađenog), 2 žlice pekmeza od kruške, a u hladnu kremu dodamo 1 dcl čvrsto izrađenog šlaga.

Sastojci
2 dcl soka od kruške (zakipi)
2 jaja
4 žlice šećera
1 žlica oštrog brašna
2 žlice gustina (izmješamo i zakuhamo u sok od jabuke)
1 dcl šlaga
7 dkg maslaca
Drhtalica
Priprema

Kuhamo lagano kockice od krušaka oko 7 min. Pire od krušaka lagano primješamo , dodamo namočenu želatinu, lagano miješajući da se otopi, paziti sa se ne zamuti. Gotovu drhtalicu stresti u kalupe , hladiti preko noći . Nježno vaditi iz kalupa i servirati u beze košarice s kremom od kruške.

Sastojci
4 kruške
2 dcl soka od kruške
1 dcl prošeka
4 žlice šećera
1 žličica karamel vanilije
1 žličica cvjetnog meda
3 dkg želatine
Desert 2
Priprema

Očišćene kruške skuhamo i ohladimo. Sve sastojke izmješamo i punimo kuhane kruške sa nadjevom. Umotamo ih u palačinku, zapećemo u pećnici na 5 min na 200C , te kruškice pospemo šećerom u prahu i listićima badema.

Sastojci
14 kruški
5 dcl bijelog vina
2 dcl soka od kruške
20 dkg šećera
korica od limuna
2 vanili šećera
kandirana kora od naranče
20 dkg mljevenih lješnjaka
10 dkg usitnjenih kakao intergralnih keksi
1,25 dcl mlijeka
5 dkg smeđeg šećera
Palačinke
Priprema

Izmješati sastojke te peći palačinke.

Sastojci
3 jaja
0,5 l mlijeka
0,5 dcl ruma
žličica cimeta
3 žlice šečera
1 vanili šećer
kandirani ananas u prahu
glatko brašno
Dekoracije
Priprema

Izradimo tijesto, izvučemo sitne rezance, te od njih oblikujemo prstenje. Peći 7 min na 170C.
Čokoladne dekoracije: corveture otopimo i na silikonskoj šabloni izvučemo željene oblike.
Umak od ribizla.

Sastojci
1 jaje
10 dkg glatkog brašna
1 žlica šećera u prahu
10 dkg corveture