Hladno predjelo od povrća

Frane Soža hks
Frane Soža
Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u Primoštenu 2010.
Pjenica od grahorica u aspiki od povrća
Priprema

Skuhati žitarice posebno svaku i posebno izmiksati i dodavati maslac, vrhnje, rastopljenu želatinu i začine. U kalup slagati red pirea od graška pa red graha i red leće.

Sastojci
500 g graška
300 g leće
300 g crvenog graha
200 g maslaca
100 g želatine
500 ml vrhnja
200 g korjenastog povrća
Salama od soje i tofu sira
Priprema

U soja mlijeko stavimo tofu sir koji smo prethodno malo prepržili na roštilju, dodamo rastopljenu želatinu, stavimo u kalup i ohladimo.

Sastojci
500 ml soja mlijeka
300 ml tofu sira
100 g želatine
Punjena tikvica s krumpirom i povrćem
Priprema

Tikvicu izbušimo, a krumpir skuhamo i napravimo pire u koji dodamo povrće i maslac. Skuhamo tikvu i punimo krumpirom.

Sastojci
300 g tikvica
500 g krumpira
100 g mrkve
100 g crvenog graha
50 g graška
100 g brokule
150 g maslaca
Trokut od sira i povrća
Priprema

Od sira napravimo pjenicu koju podijelimo na dva dijela, u jedan dio dodamo mljevenu svježu papriku a u drugi povrće. Poriluk blanširamo i njime obložimo kalup. U kalup prvo stavljamo pjenicu od sira i paprike a poslije stavimo trokut koji smo obložili sa blitvom i sirom sa povrćem.

Umak od jogurta i meda
Umak vinegret

Sastojci
400 g sira mascarpone
4 lista blitve
1 kom crvene paprike
200 g boba
100 g mrkve
100 g graha crvenog
250 g poriluka