Časopis KUHAR pokrenut je u srpnju 2002. godine u suradnji i na inicijativu kuharskih profesionalaca. Od ljeta 2003. godine časopis je službeno glasilo Hrvatskog kuharskog saveza.
KUHAR je prije svega namjenjen struci, profesionalnim kuharima, ali i svima koji su na bilo koji način profesionalno i amaterski vezani uz kuhinju i gastronomiju. Prvi je to časopis o kuharstvu u kojem glavnu riječ vode kuhari, a teme koje pokriva su usko vezane uz kuharstvo, ugostiteljstvo i obrazovanje kuhara.
Namjera i želja redakcije promovirati struku, ali i doprinjeti svekolikom stručnom usavršavanju, kako u kreiranju ukupne gastronomske ponude, tako i u upotrebi najsuvremenije opreme i vrhunskih proizvoda koji svakodnevno “ulaze” u kuhinju, bilo hotelsku, restoratersku ili kućnu.
Svi članovi Hrvatskog kuharskog saveza primaju časopis besplatno. Među našim pretplatnicima su mnoge ugledne hotelske kuće, kao i brojni restorani i ugostiteljski objekti u Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini.
KUHAR izlazi četiri puta godišnje. Tiska se prosječno na 42 stranice u punom coloru. Distribuira se na području Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine isključivo putem pretplate. Godišnja pretplata iznosi 150,00 kn.
U ponudi su i pojedinačni stari brojevi po cijeni od 10,00 kn.
Za sve informacije obratite se u tajništvo HKS-a – tel. 042/300 – 022.