Dani hrvatskog kulinarstva 2022. održat će se od 04. do 08. travnja - prijave u tijeku

Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj "Dani hrvatskog kulinarstva" održat će se u periodu od 04.-08. travnja 2022. u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.
Hrvatski kuharski savez organizira 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva, najznačajnije manifestacije kulinarske struke u Hrvatskoj, koje će i ovoga puta okupiti kuhare i slastičare s područja RH, ali i šire.

Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.


Središnji sadržaji manifestacije su:

Bocuse d’Or - Croatia 2022 - prijave do 20. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 07.travanj
12. natjecanje učenika Kamelija kup - prijave do 25. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 04.-05. travanj
9. Državno prvenstvo slastičara - prijave do 25. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 04.-05. travanj
14. Državno prvenstvo kuhara - prijave do 25. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 05.-07. travanj

Manifestacija je namjenjena prvenstveno kuharima i slastičarima željnim prikazati svoja znanja i dodatno se educirati putem radionica kao i proširenju poznanstva s kuharima i slastičarima iz ostatka Hrvatske. Natjecateljski dio popratiti će brojne radionice i predavanja namijenjena stručnom usavršavanju kuhara i slastičara i šire javnosti. Kao i proteklih godina, na natjecanjima očekujemo više od stotinu sudionika, brojne polaznike radionica te više stotina posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.

Pozivamo i Vas da se uključite u natjecanja!

Okvirni program kao i ostale materijale manifestacije možete preuzeti na kraju teksta. 
*Program će se nadopunjavati i eventualno mijenjati sukladno broju prijava u pojedinim kategorijama.

Kategorije natjecanja namjenjene su svim kuharima i slastičarima bez obzira na mjesto zaposlenja za kojih smo pripremili više od 20 kategorija i podkategorija u kojima mogu sudjelovati i na taj se način izraziti svi kuhari i slastičari, od onih koji rade u bolničkim kuhinjama, preko onih koji su zaposleni u street food restoranima a naravno najprestižnije kategorije poput kategorija za Državnog prvaka ili Bocuse d'Or natjecanja namjenjene su kuharima s najvećim ambicijama. 

U pet dana manifestacije održat će se: 
•    kategorija kuharstva; 13 kategorija + podkategorije (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu)
•    kategorija slastičarstva; 4 kategorije + podkategorije (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u slastičarstvu)
•    Kamelija kup; natjecanje učenika završnih razreda srednje škole
•    Bocuse d'Or Croatia; nacionalno kvalifikacijsko natjecanje za predstavnika na najprestižnijem svjetskom natjecanju u kulinarstvu - Bocuse 'd Or Europe

Natjecanja se odvijaju na mobilnim kuhinjskim jedinicama te djelomično u hotelskoj kuhinji hotela Minerva.

Opće informacije, propozicije i prijavnice za sudjelovanje na Danima Hrvatskog kulinarstva možete preuzeti ispod galerije fotografija.

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju putem hks@kuhar.hr ili na tel 042/300-022.

Galerija slika

Podijeli