Reprezentacija

Pripreme Regionalnog i Community Catering tima za IKA Kulinarsku olimpijadu

Uz članove Nacionalnog seniorskog tima te individualne natjecatelje, Hrvatsku će na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu 2020. predstaviti i Regionalni tim Varaždinske županije te Community Catering tim. Natjecatelji obaju timova već su započeli sa zahtjevnim pripremama za nadolazeće natjecanje. 

Za Regionalni tim Varaždinske županije ovo će biti četvrto predstavljanje na ovom prestižnom natjecanju na kojemu je 2016. godine sudjelovalo preko 2000 kuhara i slastičara iz 59 zemalja svijeta. 

Četiri bronce i srebro za hrvatske kuharske olimpijce, Singapur najboja nacija

Hrvatska je i ovog puta imala svoje predstavnike koji su se noćas vratili sa osvojene četiri brončane i jednom srebrnom medaljom. Najveće iznenađenje od hrvatskih predstavnika bio je najmlađi član ekspedicije, Marin Sambolek koji je sa nepunih 18 godina osvojio srebrnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost. Za predstavljanje na Olimpijadi morao je osmisliti 4 različita finger food-a, i svečani menu od 5 slijedova.

Hrvatski kuhari otputovali na Kulinarsku olimpijadu

Kulinarska olimpijada najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava svake 4 godine u sklopu sajma IKA u Erfurtu. Prvo natjecanje odvilo se davne 1900. godine, a od tada, svake četiri godine, kuharske i slastičarske reprezentacije, mlade reprezentacije, regionalni timovi, catering i vojni timovi te individualci natječu se u svojim disciplinama za najsjajnija odličja. Ove godine od 22.-26. listopada Efurt će ponovo biti mjesto susreta preko 3000 kuhara iz preko 50 zemalja svijeta.

Studijsko putovanje na kuharsku olimpijadu - prijave do 05. rujna

ROK ZA PRIJAVU PUTNIKA/REZERVACIJU:
5. rujan 2016. do 10:00 sati
Prijavu/rezervaciju potrebno je poslati na e-mail: ivana@horizont-travel.hr uz navođenje
slijedećih podataka: ime i prezime putnika, adresa, poštanski broj i mjesto, kontakt broj.

Program puta možete pročitati u nastavku ili preuzeti ovdje.

Bocuse d’Or Europe – povratak Hrvatske na najveću svjetsku gastro pozornicu

Tomislav Karamarko nagrađivani je hrvatski kuhar, pobjednik državnog kuharskog prvenstva, dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice za najboljeg kuhara godine, pobjednik Cro Top 10 natjecanja i osvajač prve hrvatske srebrne medalje u ekipnom natjecanju na Svjetskom kulinarskom kupu, no najveći ispit karijere imao je u Budimpešti koja je ovih dana bila u fokusu svih svjetskih kuhara i gastro ljubitelja.

Tomislav Karamarko odradio posljednji trening uoči odlaska na Bocuse d’Or

Tomislav je zajedno sa svojim pomoćnikom Klaudiom Mrkićem te pod paskom hrvatskih kulinarskih akademika i velikih majstora kuhinje Branka Žufike, Vladimira Balenta i Zdravka Kalabrića, pripremao jela koja će predstaviti u srijedu 11. svibnja u Budimpešti. A ako je suditi po mišljenjima okupljenih novinara i akademika, ima dobre šanse plasirati se u veliko finale u Lyonu.

Studijsko putovanje na Bocuse D’or i sajam u Budimpešti – Tomislav Karamarko predstavljat će Hrvatsku na Bocuse D’or-u

Dvadeset kuhara iz svih dijelova Europe će  10. i 11. svibnja 2016. godine u Budimpešti, u sklopu Sirha sajma, ukrstiti kuhače i pokazati svoje kuharsko umijeće na natjecanju Bocuse d’Or Europa!