Dani hrvatskog kulinarstva 2025 i Bocuse d'Or u Zagrebu

Dani hrvatskog kulinarstva 2025, Zagrebački velesajam, World Chefs, Bocuse d'Or
U sklopu sajma Ambienta na zagrebačkom Velesajmu održat će se Dani hrvatskog kulinarstva uz razna internacionalna natjecanja pod pokroviteljstvom World Chefs, a u Zagreb nam se vraća i Bocuse d'Or - "kulinarski Oscar".

Od 25. do 28. rujna Zagreb će postati epicentar gastronomskih užitaka i stručnih nadahnuća.

Hrvatski kuharski savez organizira Dane hrvatskog kulinarstva u sklopu Ambiente na Zagrebačkom velesajmu, gdje će se okupiti dvjestotinjak kuhara i slastičara iz petnaestak zemalja, od Gane, Pakistana i Armenije do Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunjske, Italije i drugih koji će se natjecati u raznim kategorijama WorldChefs-a.

Prava je prilika da zajedno proslavimo bogatstvo hrvatske kuhinje i istaknemo njezinu ulogu u svjetskoj gastronomskoj sceni.

Mladi talenti i tradicija u prvom planu

Posebno nas raduje što će se i ove godine održati tradicionalni Kamelija kup, natjecanje koje ističe mlade talente strukovnih škola od Vukovara do Dubrovnika. Na mladima svijet ostaje, a Hrvatski kuharski savez želi nastaviti biti podrška svim učenicima i mentorima strukovnih škola, kao krovna strukovna organizacija, podržavajući njihov razvoj i strast prema kulinarstvu. Ove godine očekujemo još više kreativnosti i strasti.
Kamelija kup će se održati 25. i 26. rujna 2025.

Po prvi put uvodimo i Heritage natjecanje u roštiljanju, posvećeno očuvanju tradicijske hrane i vještina koje su dio naše gastronomske baštine.
Natjecat će se ne samo naši hrvatski kuhari nego i internacionalni kuhari. Pozivamo sve ljubitelje dobrog jela da dođu i uvjere se u vrhunsku umjetnost pripreme hrane na roštilju.

Bocuse d'Or se vraća u Hrvatsku!

Veliko veselje za sve nas je što se u Hrvatsku vraća Bocuse d'Or, prestižno natjecanje za državne prvake u kuharstvu i kuhare iz restorana s Michelin preporukama. Ovo je prilika da hrvatski predstavnik bude dio najuže svjetske gastronomske elite.

Radionice, masterclassovi i degustacije za sve

Pozivamo javnost da nam se pridruži na brojnim radionicama, masterclassovima i degustacijama. Posebno ćemo uživati u predavanju Laryse Rybchuk iz Ukrajine, koja će nas naučiti izradi cvijeća od čokolade i fondana kroz temu "Technology for creating edible protea flowers using the express method". Ne propustite ni nastup tima Sweet Flowers iz Armenije, koji će oduševiti svojim ukrasima od šećerne mase – to jednostavno morate vidjeti!

Kompletna gastronomska ponuda

Ove godine događaj će biti još bogatiji zahvaljujući suradnji s udrugama barmena, www.barmen.hr, i sommeliera, www.sommelier.hr čime ćemo pokriti sve aspekte ugostiteljstva i gastronomije.

Dani hrvatskog kulinarstva više su od natjecanja – to je proslava zajedništva, kulture i strasti prema hrani. Pozivamo vas da budete dio ovog nezaboravnog iskustva, okusite svijet na jednom mjestu i da zajedno s nama otvorite novo poglavlje hrvatske gastronomije.

Prijave za natjecanja primamo do 20. rujna, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: hks.kuhar@gmail.com ili radnim danom na broj 099 341 9499 od 8:00 do 16:00.

Dođite i budite dio ovog nezaboravnog gastronomskog festivala.

Veselimo se što ćemo s vama podijeliti ljubav prema hrani, tradiciji i inovacijama.

Vidimo se na Velesajmu!

Podijeli